2 STVARI IZBEGAVAJTE DA NARUČUJETE U RESTORANU: Dajete OGROMNE pare, a rizikujete TROVANJE HRANOM!
Hrana, Foto: Profimedia

VODITE RAČUNA

2 STVARI IZBEGAVAJTE DA NARUČUJETE U RESTORANU: Dajete OGROMNE pare, a rizikujete TROVANJE HRANOM!

Sveža riba je sastavni deo zdrave ishrane, ali nije u svakom restoranu sasvim sveža i negde ćete dobiti i zamrznutu

Objavljeno:

Prisila Kejsi je vlasnica ketering kompanije, i privatna kuvarica za one sa dubljim džepom. Objasnila je šta nikada ne bi trebalo da poručite u ribljem restoranu, iz više razloga!

Sveža riba je sastavni deo zdrave ishrane, ali nije u svakom restoranu sasvim sveža i negde ćete dobiti i zamrznutu. Osim toga, mogu da vam podvale ribu koja može da ugrozi zdravlje!

Dva omiljena specijaliteta bi trebalo preskočiti, savetuje kuvarica.

Testenina s morskim plodovima

Deluje lepo, zar ne? Komadi ribe, školjke, račići, a sve to u kremastom sosu. Kuvarica kaže - nikako!

"Teški, kremasti sos koristi se da bi zamaskirao činjenicu da morski plodovi nisu sveži. Plaćate punu cenu, a dobijate ribu i školjke koje su nižeg kvaliteta ili su u pitanju namirnice kojima uskoro ističe rok. Imate pravo da se raspitate kod konobara kakve se namirnice koriste u jelu i da na osnovu toga donesete odluku", rekla je ona.

Riba i morski plodovi kojima ističe rok nikako nisu za šalu, jer je dovoljno da su malo "preko" njega pa da dobijete trovanje hranom.

Pržene lignje

Pohovane ili pržene lignje nisu nešto što bi trebalo poručivati u restoranu. Lignje su najčešće smrznute a žestoki proces prženja u dubokom ulju ubiće poslednji atom ukusa u njima, rekla je ona.

"Najveći broj restorana ovakvu hranu priprema iz zamrzivača. Dobijate lignje koje su zaleđene, pa odleđene, pa pohovane, pa ispržene u velikoj količini ulja, zatim obilno posoljene i poprskane limunom. Svaka naznaka njihovog ukusa je nestala, a jelo je masno i slano", objasnila je Kejsi.

Pročitajte kako da lignje sami ispohujete i ispržite kod kuće!

Bonus video:

01:49

SRBI BACE 2 MILIONA KG HRANE DNEVNO, A POLA MILIONA OSTANE GLADNO! Mitkovski u Pulsu: Najveći problem je u planiranju kupovine

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.