ČUDOTVORNI NAPITAK: Ubrzava metabolizam, pomaže u mršavljenju!
Ilustracija, Foto: Profimedia

recept

ČUDOTVORNI NAPITAK: Ubrzava metabolizam, pomaže u mršavljenju!

Uz dokazani učinak na liniju, zeleni čaj je delotvoran i u čišćenju organizma jer se pokazalo da povećava proizvodnju ključnih detoksikacijskih enzima i na taj način podstiče izlučivanje štetnih stvari iz organizma

Objavljeno:

Zeleni čaj je kao što je već toliko puta potvrđeno veoma dobar za detoksikaciju i čišćenje organizma. Ovaj čaj sadrći epigalokatehin-3-galat (EGCG) koji je odgovoran za skidanje masnih naslaga sa stomaka.

EGCG povećava potrošnju energije potrebne za probavu, apsorpciju i metabolizam hrane. Takođe, EGCG stimuliše oksidaciju masti što rezultira smanjenjem zaliha masnog tkiva. Dodatno, čak i pri ishrani koja obiluje mastima, dugotrajni unos EGCG -a smanjuje nakupljanje masnog tkiva, a time i pojavu prekomerne telesne težine.

Uz dokazani učinak na liniju, zeleni čaj je delotvoran i u čišćenju organizma jer se pokazalo da povećava proizvodnju ključnih detoksikacijskih enzima i na taj način podstiče izlučivanje štetnih stvari iz organizma.

Katehini iz čaja nisu stabilni u nekiselom okruženju kakav je npr. u crevima. Zbog toga se tokom varenja izgubi oko 80 posto katehina, međutim, istraživanja su pokazala da gubitke može smanjiti začinjavanje čaja sokom od narandže, limuna, grejpa ili limete.

Sastojci za 1 napitak:

1 kašičica zelenog čaja

komadić đumbira kockica veličine 1x1 cm

2 kašike soka od limuna

Priprema:

Skuvati 1,5 dl vode pa pustiti da se ohladi na 80 stepeni pa vodom preliti kašočicu zelenog čaja i izrendan đumbir. Pustiti da odstoji 2 do 3 minuta pa tečnost procediti. Kad se malo ohladi dodati 2 kašike limunovog soka.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.