MIRNO ČEKA SMRT: Ignorisala sumnjivi mladež, a sada umire od 7 vezanih TUMORA na MOZGU (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/instagran

apeluje na sve

MIRNO ČEKA SMRT: Ignorisala sumnjivi mladež, a sada umire od 7 vezanih TUMORA na MOZGU (FOTO, VIDEO)

Boja kože, svetla put i izloženost ultraljubičastom zračenju te česte opekotine od sunca u mladosti rizični su faktori za razvoj melanoma, kao i veliki urođeni madeži ili sindrom displastičnih madeža, kažu u HZJZ-u

Objavljeno: 13:05h

Kassidy Pierson (27) iz Minnesote u SAD-u dokumentovala je svoju borbu s rakom kože kroz niz videa koje je objavila na TikToku.

Kaže kako je prve promene na mladežu na unutrašnjoj strani bedara primetila u dobi od 18 godina. Počeo je menjati oblik, veličinu i boju, a pojavili su se i svrab te suvoća. Bila je mlada i nije shvatala da su to sve simptomi melanoma pa ih je ignorisala.

- Mladež je bio veličine gumice za olovki, svrbeo me je, bio je suv, krvario je ako bih se češala. Nije imao boju i menjao je oblik. Imala sam sve simptome - prisetila se i dodala kako sebi ne može oprostiti što odmah nije nešto poduzela.

U to vreme je bila trudna pa je i to bio još jedan dodatni razlog zašto nije obraćala puno pažnje na mladež. Kaže kako nije imala niti zdravstveno osiguranje te je na odlazak lekaru čekala do svoje 21. godine.

Ubrzo su joj dijagnostifikovali melanom, najopasniju vrstu raka kože koji se u njenom slučaju već proširio telom.

- Napravili su biopsiju mladeža, a dve nedelje kasnije dobila sam dijagnozu, rekli su mi kako se radi o melanomu 3. stepena koji se već proširio na limfne čvorove. Upitala sam ga šta to znači, jer nisam znala. Rekao mi je da postoji nekoliko različitih vrsta raka kože, a melanom je smrtonosan i ja sam ga imala - nastavila je.

Tvrdi da njen prvi onkolog u početku nije provodio nikakvo lečenje te da je godinu dana kasnije melanom prešao u 4. fazu, odnosno dodatno je metastazirao po celom telu, uključujući i mozak.

Odlučila je potražiti mišljenje drugog lekara koji joj je savetovao da odmah započnu niz agresivnih tretmana - hemoterapiju, zračenje i operaciju.

- Bilo je to dugo putovanje. Napravili su mi delomičnu zamenu kuka, odstranili su mi polovinu desnog plućnog krila, napravili su resekciju creva (hirurško odstranjivanje dela creva), prošla sam dva ciklusa hemoterapije i četiri, pet ciklusa zračenja i različitih vrsta zračenja - prisetila se.

@ohhkayypee

#duet with @ohhkayypee just a reminder! YEARLY. Check ups at the derm. Could save your life. #dying #melanoma #NeverStopExploring #JifRapChallenge #fy

♬ original sound - Ohhkayypee

- Bila sam na različitim imunoterapijama, kliničkim ispitivanjima, lekovima. Bio je to jako, jako dug put - dodala je.

Početkom ove godine usledila je najgora moguća vest - nema joj spasa. Na mozgu su joj otkrili sedam novih tumora. Lekari su savetovali da poslednje dane provede u hospiciju. Poslušala ih je i uskoro odlazi tamo čekati smrt. Ne zna koliko će još živeti.

- Možda nekoliko meseci, a možda nekoliko godina. Ne znam koliko mi je još preostalo, ali znam da nije puno - rekla je.

Ovo malo vremena što joj je preostalo koristi kako bi ljude upozorila da ne ignorišu promene na koži kao što ih je ona. Da je odmah otišla na pregled, danas bi bezbrižno gledala sina kako raste.

- Molim vas, proveravajte kožu. Idite na pregled barem jednom godišnje, a ako ugledate nešto sumnjivo, posetite lekara i pre - poručila je, a prenosi Daily Mail.

(Espreso/ The sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.