PROIZVOD OD KOG SE NE ODVAJAMO UNIŠTAVA KOSTI: Posebno pazite na DECU, a evo kako organizam TRPI, DETALJAN OPIS
Foto: Profimedia

paŽnja

PROIZVOD OD KOG SE NE ODVAJAMO UNIŠTAVA KOSTI: Posebno pazite na DECU, a evo kako organizam TRPI, DETALJAN OPIS

Činjenica da su najčešći konzumenti gaziranih pića upravo deca, zapravo znači kako bi trebalo više obratiti pažnju u kojoj im se količini daju, kako ne bi došlo do neočekivanih posledica po zdravlje

Objavljeno: 14:53h

U velikom se broju namirnica nalazi više šećera nego što zamišljamo. Čak je i puno hrane za koju nikada ne bismo rekli, zasićeno šećerima. Iako bi na deklaraciji svakog proizvoda trebala pisati gramaža svakog sastojka, mnogi i ne čitaju ta najčešće ionako presitna slova.

Međutim, ono što obiluje šećerima, iako možda nemamo takav utisak, svakako su sokovi. Posebno gazirani. Negativni učinci ovih, “osvežavajućih bezalkoholnih pića” po naše zdravlje predmet su mnogih istraživanja, a činjenica da su najčešći konzumenti gaziranih pića upravo deca, zapravo znači kako bi trebalo više obratiti pažnju u kojoj im se količini daju, kako ne bi došlo do neočekivanih posledica po zdravlje.

Prema istraživanjima, zavisno od vremenskog perioda od konzumacije, ovo je ono što se događa u telu kada konzumirano gazirano piće:

Nakon 10 minuta – Jedna čaša sadrži oko deset kašika šećera, što je 100% dnevne preporučene doze šećera. U telo dospijeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje okusa.

Nakon 20 minuta – Dolazi do porasta glukoze i inzulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti u jetri.

Nakon 40 minuta – Kofein u piću se potpuno apsorbuje u telu u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje blokirati receptore hormona adenozina, što sprečava osećaj umora.

Nakon 45 minuta – Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osećamo dobro.

Nakon 60 minuta – Magnezij, fosforna kiselina, kalcij i cink dovode do pojačanih probavnih procesa. To je povezano s ogromnim količinama šećera i umetnih zaslađivača koji ograničavaju izlučivanje kalcija putem mokraće.

Nakon više od sat vremena – Diuretička svojstva kofeina počinju delovati i svi minerali, uključujući magnezij, kalcij i cink, namenjeni kostima, tada se izlučuju u urinu. Zajedno s gaziranim pićem, iz tela se izlučuje sva voda i hranjive čestice, neophodne za funkcionisanje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

(Espreso/ Dnevno)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.