NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO! (VIDEO/FOTO)
Foto: Aleksandra Čolić

espreso

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO! (VIDEO/FOTO)

Dušan je uradio preko 560 tetovaža, a za čitaoce našeg portala je otkrio sve bitne stvari koje morate da znate ako želite da se istetovirate.

Objavljeno: 18:04h
Milica Stanimirović

Nekada su tetovaže uglavnom bile sinonim za likove sa "one strane zakona", bajkere i mornare, a danas se već mogu svrstati u čistu umetnost koja krasi nečije telo. Za nekoga su one stil života, nekima su ukras, a imamo i primere gde su tetovaže ritual.

Tetovaže su jedan vid čuvanja uspomena kao i vid izražavanja neke osobe. Reč „tetovaža“ potiče od polinezijske reči „ta“ – crtati i tahićanske reči „tatau“ – nešto označiti.

Tetoviranje
foto: Aleksandra Čolić

Ja sam počela da se tetoviram jako rano, sa nekih 14 godina, naravno uz pristanak roditelja, budući da drugačije niko nije hteo da me tetovira. Mami sam bukvalno "skakala po glavi" godinu dana da bi ona na kraju popustila i rekla mi "možeš, ali baš malu". Tako je i bilo sa prvom, istetovirala sam početno slovo imena svoje sestre, jer verujem da mi roditelji ne bi ništa drugo oprostili.

Sada ih imam 20-ak tetovaža, nekada sam brojala, a onda sam izgubila kompas. Sve mi imaju značenje, neke su vezane za lep period mog života, dok ima nekih koje su isključivo tu kao podsetnik da je nešto ružno iza mene i da treba da nastavim dalje.

Tetoviranje
foto: Aleksandra Čolić

Najčešće pitanje koje postavljaju koji se nisu tetovirali je "boli li sam proces tetoviranja". Budući da se tetovaža "stvara" tako što vam neko pomoću iglice nanosi boju ispod kože, odgovor je i više nego jasan - "DA, TETOVAŽA BOLI".

Ali ne boli svaki deo tela isto, kao što ni nemamo svi isti prag bola. Kako bih vam dočarala malo bolje sam proces tetoviranja, zaputila sam se kod Dušana, mog tattoo majstora kom neizmerno verujem.

Tetoviranje
foto: Aleksandra Čolić

Dušan Ostojić je počeo da tetovira pre godinu i po dana, tako što je svom drugu zbog šale istetovirao smajlija na kolenu. Jako mu se dopao osećaj, pa je odlučio da se ozbiljnije bavi tetoviranjem, dugo je vežbao i do sada je uradio preko 560 tetovaža, budući da svaku skicu čuva.

Tetoviranje
foto: Aleksandra Čolić

Za čitaoce Espreso portala odgovorio je na pitanja koja najviše interesuju one koji žele da urade svoju prvu tetovažu.

Koje je vreme najbolje za tetovažu?

  • Najbolje je tetovirati se od oktobra pa do marta. Ljudi se tada manje znoje, a nema ni toliko jakog sunca koje može da šteti boji tetovaže.
Tetoviranje
foto: Aleksandra Čolić

Koje je najbolnije mesto za tetoviranje?

  • Bol je individualna stvar. Svako drugačije reaguje na bol. Iz iskustva mojih mušterija, najbolnija mesta su rebra, kičma, lakat, koleno, uglavnom mesta gde je tanka koža i kost.
Tetoviranje
foto: Aleksandra Čolić

Koja je najčudnija tetovaža koju si uradio?

  • Uradio sam dosta čudnih tetovaža, ali ih ne bi otkrivao, iz poštovanja prema mušterijama.
Tetoviranje
foto: Aleksandra Čolić

Dušan je rekao i da tetovaža mora da se održava i neguje u periodu zarastanja koji traje od 10 do 14 dana. Postupak je jednostavan i treba ga se pridržavati ako želite da sve prođe bez problema i da vaša tetovaža izgleda savršeno. Dakle, redovno pranje tetovaže bebi sapunom i mlakom vodom, kao i redovno mazanje vazelina (mora biti stalno vlažno) jako je bitno za pravilno zarastanje tetovaže.

Od pravljenja skice, sterilizacije kože (ali i prostora), pa do preslikavanja crteža i nastanka tetovaže dug je proces, budući da sve mora da bude kako treba, jer kod tetoviranja nisu dozvoljene greške.

Ja sam odličila da istetoviram ruku. Iskreno da vam kažem - bolelo me je! Nije me bolelo kao kada sam tetovirala rebra (jako bolno!), ali nije ni kao kada sam tetovirala leđa (uopšte me nije bolelo, samo me je nervirao zvuk mašinice).

U galeriji ispod teksta pogledajte finalni rezultat.

1 / 8 Foto: Aleksandra Čolić

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.