IZBEGNI TRI GREŠKE ZBOG KOJIH ĆEŠ IMATI KOJU KILU VIŠE: Savet zlata vredan
Foto: Profimedia

preporuka

IZBEGNI TRI GREŠKE ZBOG KOJIH ĆEŠ IMATI KOJU KILU VIŠE: Savet zlata vredan

Vaganje naveče, uobičajena odeća i vaganje nakon treninga su tri ključne greške koje bi trebali izbeći. Obratite pažnju

Objavljeno: 16:07h

Kada odlučimo izgubiti na težini, vaga polako ulazi kao važan trenutak u našu rutinu. Bez obzira odlučimo je izmeriti naše stanje u kilogramima na dnevnom nivou, odredimo jedan dan u nedelji ili to možda poželimo raditi svakih 2-3 dana, postoji mogućnost da sasvim krivo odrađujemo naša merenja. Šta bi to moglo krenuti u krivom smeru kada stajemo na vagu, pitaš se?

Zapravo, postoji nekoliko zamki na koje je lako nasesti i zbog kojih nećeš moći dobiti preciznu meru u gramima kada to može biti vrlo važno i podsticajno. Evo kako izbeći greške:

1. Vaganje naveče

Nakon što sunce zađe tvoj organizam je još prilično zaposlen probavom hrane koju si pojela tokom dana. Brojevi na vagi mogli bi zato biti veći nego, primjerice, ujutro kada stručnjaci i sugeršu da je najbolje vreme za stajanje na vagu za što precizniji rezultat. Ako to napraviš pre prvog obroka, brojke bi mogle biti i podsticaj za zdraviji izbor hrane tokom dana, savetuju stručnjaci.

2. Nosiš uobičajenu odeću

Žene koje na vagu staju u odeći u kojoj obično provode dan imaju u proseku oko 1 kg više nego što je to njihova realna masa, pokazuje jedno od istraživanja iz 2012. godine. Iako se to ne čini puno, kada smo posvećene gubitku težine i nekoliko grama može delovati poticajno – ili demotivišuće. Vrlo važno imati realnu sliku. Ako si prvorođeno dete imaš veće šanse da se udebljaš. Ipak postoji opravdanje za koji kilogram viška!

3. Vaganje nakon treninga

Nakon što su uložile trud, mnoge žene se požele ‘nagraditi’ odlaskom do vagu misleći kako će ih brojke oraspoložiti nakon silnog znojenja u teretani. Iako će rezultati biti ohrabrujući, gubitak mase od kilogram ili dva može se odnositi samo na izgubljenu vodu, zavisno od toga koliko se neko znoji. Stajanje već sledeće jutro na vagu moglo bi sasvim izmeniti situaciju. Stručnjaci zato savetuju izbegavanje merenja odmah nakon programa treninga kako dugoročno može delovati demotivišuće.

(Espreso, Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.