KAKO MOŽETE SAMI DA PROVERITE DA LI STE DEHIDRIRALI? Dr Rajan otkriva sve detalje (VIDEO)
Printscreen videa, Foto: Printscreen

saveti

KAKO MOŽETE SAMI DA PROVERITE DA LI STE DEHIDRIRALI? Dr Rajan otkriva sve detalje (VIDEO)

Objašnjavajući to detaljnije u vlastitom videu

Objavljeno:

Doktor Karan Rajan, NHS-ov lekar, objasnio je kako možete brzo da proverite da li ste dehidrirali. Baš kao i mnoge druge njegove objave, i ova je postala viralna, pa je podstakao mnoge da odmah posegnu za čašom vode.

Na to ga je podstakao TikToker @remus.bujor koji je snimio video na kojem se vidi kako štipa zglob prsta, a zatim je pokazao kako se koža nakon toga ne pomera.

- Da biste videli koliko ste dehidrirani, morate stisnuti prst ovde i on se vrati dole ako ste hidrirani. Ako ga stisnete i koža ostane ovako, dehidrirali ste - objašnjava.

U komentaru dr Karan Rajan je istakao da nije siguran je li tiktokerova metoda potpuno tačna kada se primenjuje na zglobu, ali rekao je da je "princip koji se koristi u ovom testu u stvari tačan".

Rekao je da je najbolje mesto za testiranje štipanjem kože na zadnjoj strani ruke. Objašnjavajući to detaljnije u vlastitom videu, rekao je:

- Ovo je poznato kao test štipanja kože. Što ste više hidrirani, to će vaša koža biti elastičnija i ona će se vratiti nakon što je stisnete. Ako ste dehidrirali, koža gubi elastičnost i treba joj neko vreme da se vrati u normalu - objasnio je.

Njegov video je pregledan četiri miliona puta u samo nekoliko dana, a jedna osoba je komentarisala: "Pre sam to radila iz zabave, pretpostavljam da sam sve ovo vreme bila dehidrirana."

Druga osoba je šokirano pitala: "To je istina? Moja baka mi je to rekla pre mnogo godina i mislila sam da su to samo bapske priče."

"Koža mi je tako stajala pet minuta, verovatno bi trebalo da popijem malo vode", priznala je treća osoba.

20:03

CENTRALNI DNEVNIK 18.07.2021.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.