ZAŠTO JE PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA NEOPHODAN U SVAKOM DOMU? Ovo morate znati
Itekako su korisni, Foto: Profimedia

KVALITETAN VAZDUH

ZAŠTO JE PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA NEOPHODAN U SVAKOM DOMU? Ovo morate znati

Kvaliteta zraka koji udišemo povezana je sa zdravljem celog našeg tela. Loša kvaliteta zraka sumnjivi je činioc rizika za neredovna razdoblja, neplodnost i prevremeni porod. Osim toga, stručnjaci veruju da to može dugoročno uticati na naše zdravlje

Objavljeno: 12:00h

Koje simptome možete osetiti ako je u vašem domu loša kvaliteta zraka?

Prema dr. Mahalingaiah, zagušenje sinusa, piskanje, umor, glavobolja, vrtoglavica i abnormalnosti u vašem osećaju okusa ili mirisa - između ostalih simptoma - takođe mogu biti signal da zrak koji udišete nije na nivou. Naravno, neki od ovih simptoma ujedno su i znakovi koronavirusa, zbog čega je važno pomno nadgledati svoje simptome kako biste odredili najbolji način delovanja.

Ako ste neko ko pati od sezonskih alergija ili već postojećeg stanja poput astme, znajte da ove simptome može pojačati loša kvaliteta zraka u vašem domu, zbog čega je važno nastaviti s režimom uzimanja lekova prema preporuci lekara i preduzimanju mera za održavanje čistoće zraka u vašem domu.

Kako možete očistiti zrak u svom domu?

Dobra vest je da postoji puno načina za čišćenje vazduha vašeg doma. Za početak, dr Mahalingaiah predlaže da uredno održavate svoj prostor usisavanjem, brisanjem površina i prskanjem područja sredstvom za čišćenje na kojima će se verovatno skupljati čestice.

Ona takođe predlaže ova tri jednostavna saveta.

  • Proučite protok vazduha u svom domu.
  • Preispitajte svoje proizvode za čišćenje i pranje rublja.
  • Dodajte biljke

... ali prečišćivač vazduha je i dalje najučinkovitija metoda. Verovatno najskuplji, ali i super učinkovit način čišćenja vazduha.

09:07

ESPRESO INTERVJU: Filip Vukosavljević

(Espreso, Instyle)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.