DOBILA ZASTRAŠUJUĆE OPEKOTINE NAKON IZLAGANJA SUNCU: Kada čujete ovo ZAŠTITNA KREMA će vam postati "must have"!
Foto: Viral Hog

STRAŠNO

DOBILA ZASTRAŠUJUĆE OPEKOTINE NAKON IZLAGANJA SUNCU: Kada čujete ovo ZAŠTITNA KREMA će vam postati "must have"!

Koža pretrpela posledice sunčanja

Objavljeno:

Žena je završila sa bolnim i upaljenim žuljevima na leđima nakon što joj je koža teško izgorela na dnevnom suncu u turskoj Antaliji.

Svi smo svesni važnosti krema za sunčanje, ali jedna je žena otkrila posledice zanemarivanja upozorenja na teži način.

Na video se vide leđa žene prekrivene u nekoliko žuljeva nakon što je odlučila upiti sunce na popularnom mestu za odmor u Antaliji. Snimak nosi naziv "Rezultat sunčanja bez nanošenja kreme za sunčanje". Neki su žuljevi bili toliko veliki i ozbiljni da su počeli plakati, služeći kao oštar podsetnik drugim ljubiteljima sunca da je zaštita kože od sunca apsolutna nužnost.

Video je već pregledan gotovo 2000 puta, a gledaoci su bili šokirani prizorom. Jedan od njih je napisao: "A ljudi se pitaju zašto ne želim sediti na vrućem suncu i kuvati pored bazena ili plaže", dok je drugi dodao: "To izgleda poput trovanja suncem. Takođe, ti mehurići imaju lekovitu tečnost i štite kožu ispod. Nemojte ih ispucati."

Poznato je da opekotine povećavaju rizik od karcinoma kože kod nekih osoba, pa se čak možete i gadno opeći na oblačan dan.

NHS savetuje da ako se opečete od sunca, bolnu kožu trebate pokvasiti hladnom vodom pre nanošenja sredstva za sunčanje, što će vam povećati vlagu na koži i ohladiti opekotine.

Takođe sugeriše uzimanje paracetamola ili ibuprofena za ublažavanje boli i smanjenje upale. Ako se osećate loše ili se pojave otekline ili mehurići, trebate potražiti lekarsku pomoć. NHS takođe ima savete za zaštitu od sunca, koji uključuju upotrebu kreme za sunčanje s SPF od najmanje 30, kao i pokušaj pokrivanja u zasenjenom području između 11 i 15 sati, kada je sunce najtoplije i najopasnije.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.