5 razloga zbog kojih je zdravo jesti kestenje! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

Kad zamiriše

5 razloga zbog kojih je zdravo jesti kestenje! (FOTO) (VIDEO)

Jesen je prepoznatljiva po tome što svuda oko vas miriše toplo kestenje, a kad čujete koliko je zdravo više nećete proći pored njega, a da ga ne kupite i pojedete
Objavljeno: 11:24h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo orašasto voće pretežno raste u južnom delu Evrope i na Sredozemlju, a u pojedinim zapisima se navodi da je jedna od prvih namirnica koju su ljudi konzumirali.

6 najjednostavnijih načina da ispečete kestenje, a da vam ne eksplodira u rerni (RECEPT) (VIDEO)

Osim lepog ukusa kesten je jako zdrav i ima brojne prednosti u odnosu na ostalo voće, ne sadrži gluten pa se od njegovog brašna mogu praviti brojna jela što posebno pogoduje osobama osetljivim na njega.

Top 10 namirnica koje jačaju imunitet i štite od bolesti (FOTO) (GIF)

foto: Profimedia

5 razloga zašto češće treba da jedete kesten:

1. Namirnica koja zasićuje

100 grama pečenog kestena ima oko 245 kalorija, pa se iz tog razloga ovi plodovi nazivaju namirnicom visoke energetske vrednosti. Zanimljivo je da se kalorijska vrednost udvostručuje njegovom termičkom obradom, odnosno povećava se količina belančevina i ugljenih hidrata u plodu.

foto: Thinkstock

2. Namirnica za režim ishrane bez glutena

Više od četrdeset odsto kestena čini skrob, zbog čega je pogodan za pripremu pirea, supa, i drugih slatkih i slanih jela. S obzirom na to da sadrži gluten, preporučuje se osobama koji boluju od celijakije ili ga izbegavaju u svojoj ishrani.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.