1 NAMIRNICA SADRŽI VIŠE VITAMINA C ČAK I OD LIMUNA, A IMA DEJSTVO ASPIRINA: Retko ko zna OVO! (FOTO)
Voće, Foto: Emilija Jovanović

jako je zdrava

1 NAMIRNICA SADRŽI VIŠE VITAMINA C ČAK I OD LIMUNA, A IMA DEJSTVO ASPIRINA: Retko ko zna OVO! (FOTO)

Mnogi ne znaju koliko je dobrotvorna po naš organizam

Objavljeno:

Opšte je poznato koliko limun obiluje vitaminom C, ali postoji jedna namirnica koja je čak bogatija ovim vitaminom i od samog limuna.

Naravno, ovo podrazumeva i da je zbog toga, ali i drugih stvari, veoma blagotvorna po naš organizam.

- Kivi je prepun antioksidansa! Odličan je izvor kalijuma, vlakana, vitamina A i E, zbog čega ima mnoštvo zdravstvenih prednosti - kaže nutricionistkinja Nataša Đukić i objašnjava zbog čega bi trebalo redovno da ga konzumiramo:

- Kivi je jedna od najzdravijih namirnica, ne sadrži puno kalorija, a ovo egzotično voće obiluje vitaminima i odlično je za čuvanje vašeg zdravlja. Kivi je voće prepuno antioksidansa, a sadrži više vitamina C nego drugi citrusi. On sadrži dosta vlakana koji sprečavaju zatvor, te se preporučuje kao namirnica za zdrav doručak. Može se kombinovati s drugim voćem, jogurtom, kefirom, muslijem i sl.

Blender, Kivi
foto: Profimedia

Jedno istraživanje, pokazalo je da, ako jedete kivi svako jutro, on može imati dejstvo jednako aspirinu, koji je poznat po tome što sprečava nastanak krvnih ugrušaka.

Kivi
foto: Profimedia

Zbog velike količine vitamina C, ublažava nervozu i napetost. Takođe je idealan za ublažavanje stresa. Pomaže nam da se osećamo smireno i da se lakše suočavamo sa problemima kod kuće ili na radnom mestu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.