ZA MENE JE KASNO, ALI ZA VAS NE! Ispovest žene nateraće vas da se zapitate, dobro zapamtite njene reči!
Pacijentkinja, Foto: Profimedia

tuga

ZA MENE JE KASNO, ALI ZA VAS NE! Ispovest žene nateraće vas da se zapitate, dobro zapamtite njene reči!

Napipala sam kvržicu na desnoj dojci pod tušem

Objavljeno: 17:48h

Nije joj bio potreban lekar da kaže da ima rak, to je već znala. Ali, nije mogla znati da je rak metastazirao i zahvatio kosti, pa da je u 4. fazi bolesti. Nakon tog šoka usledio je novi kada je pitala lekara koliko života joj je ostalo.

"Napipala sam kvržicu na desnoj dojci pod tušem, instinktivno sam znala da nešto nije u redu. Pogledala sam malo bolje i videla da se bradavica preokrenula, koža uvukla i na jednom delu se pojavio osip", započela je svoju ispovest o borbi sa rakom dojke Niki Nevman (33) iz Velike Britanije.

Taj trenutak koji joj je promenio život dogodio se pre tri godine kada je pozvala lekara i zakazala pregled. Doktor ju je odmah uputio u bolnicu gde joj je odrađen niz pregleda, među kojima su mamografija i biopsija.

" Zapravo mi nije bio potreban lekar da mi kaže da imam rak, to sam već znala ", dodala je i napomenula kako je oduvek posebno pazila na grudi jer u njenoj porodici već bilo tumora tog tipa.

Ali, nije mogla znati da je rak metastazirao i zahvatio kosti, pa da je u 4. fazi bolesti. Nakon tog šoka usledio je novi kada je pitala lekara koliko života joj je ostalo.

"Pre ove dijagnoze suprug i Aleks i ja samo silno želeli da dobijemo decu, pa smo se podvrgnuli medicinski potpomognutoj oplodnji. Pitala sam lekara koliko dugo ću živeti, to je bilo prvo pitanje, a drugo: 'Šta će se dogoditi s mojim embrionima?' - ispričala je.

Ispostavilo se da ne može nikad biti majka i to ju je jako pogodilo.

- Trebalo mi je zaista puno vremena da se pomirim s tim. Ceo život nam se okrenuo naglavačke. U jednom trenutku smo verovali da ćemo imati porodicu i voditi normalan život kakav svi imaju i odjednom vas bace u ovaj brod s gomilom drugih ljudi za koje niste ni znali da postoje", kaže ova mlada žena.

Morala je pronaći snage u sebi da nastavi sa životom.

- Čudno mi je da to izgovorim, ali rak mi je probudio nagon za životom, kao da do tad nisam živela", rekla je i priznala kako na društvenim mrežama otvoreno govori o svojoj bolesti i lečenju, o svojim emocijama, strahu, sreći... "Želim ljudima sa sličnim dijagnozama da pružim nadu, jer se s ovom bolešću može živeti, ja sam živi dokaz da može. Prošlo je tri godine, a statistike pokazuju da je prosečni životni vek obolelih između tri i pet godina, a ja sam još uvek ovde. Takođe, želim da edukujem ljude i motivišem ih da pronađu u sebi dovoljno samopouzdanja i progovore kad osete kako s njima nešto nije u redu. Za mene je prekasno, ali za druge nije. Ako uspem da spasem samo jednu osobu, vredno je ovoga što sad prolazim ", zaključuje Niki, a prenosi The Sun.

Bonus video:

01:33

OD OVE BOLESTI SVAKOG DANA UMRE JEDNA ŽENA: Podmukla, teško se otkriva, a ima i onih koje su uspele da se spasu

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.