ŠEĆER SE NALAZI U NEOČEKIVANIM NAMIRNICAMA: Retko ko čita etikete i nije ni svestan da ga UNOSI U ORGANIZAM
ilustracija, Foto: Profimedia

pogledajte!

ŠEĆER SE NALAZI U NEOČEKIVANIM NAMIRNICAMA: Retko ko čita etikete i nije ni svestan da ga UNOSI U ORGANIZAM

Ako ponekad pojedete hranu iz kesice ili kutije to nije strašno, ali ako to pređe u naviku nemojte se čuditi zašto imate salčiće ili celulit

Objavljeno: 17:53h

Stiglo je proleće, a sa njim i želja da izgledamo što vitkije. Mnogi su promenili režim ishrane, pa vode računa da ne unose belo brašno i šećer koji su označeni kao najveći neprijatelji vitke linije.

Oni koji poste, a ne pripreme hranu pre polaska na posao, često tokom radnog vremena posežu za slanim grickalicama, računajući da tako mogu da „zavaraju glad“.

Slično se ponašaju i oni koji su na dijeti – ne jedu slatkiše, ali ne zaobilaze „slaniše“ iz kesice. Izbor uglavnom pada na čips koji je, istina, ukusan, ali - sadrži šećer! I to ne u zanemarljivim količinama...

Zbog toga dr Saša Plećević, poznatiji kao Doktor FeelGood podseća da bi, pre nego što se odlučite za bilo koju grickalicu, trebalo dobro da proučite šta piše na etiketi.

Šećeri se, kaže Doktor FeelGood, nalaze čak i u onim namirnicama i proizvodima na koje nijednog trenutka ne bismo posumnjali da su „slatki“ – u kečapu, majonezu, suhomesnatim proizvodima, ali i slanim grickalicama.

Šećer je, ujedno, i jedan od glavnih krivaca za pojavu salčića, pogotovo ako niste fizički aktivni i svakodnevno pojedete nekoliko desetina grama „slaniša“. Isto važi i za celulit - šećer je jedan od njegovih "glavnih proizvođača".

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

Bonus video:

04:12

BRZE VESTI 08.04.2021. 15:55

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.