OVO ULJE JE JEDNO OD NAJZDRAVIJIH NA SVETU: Niste ni svesni šta može da vam URADI!
Maslinovo ulje, Foto: Profimedia

zdravo!

OVO ULJE JE JEDNO OD NAJZDRAVIJIH NA SVETU: Niste ni svesni šta može da vam URADI!

Mnoga su istraživanja pokazala da pridržavanje mediteranske ishrane bogate maslinovim uljem pozitivno utiče na telesnu težinu.

Objavljeno:

Maslinovo ulje je bitan sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda, a vašoj koži može koristiti i kao deo ishrane. Smanjuje crvenilo i otekline, a mnogi veruju i da će vaše lice zahvaljujući ispijanju maslinovog ulja duže ostati bez bora. Osim toga, ima moćna antibakterijska svojstva i služi kao prirodni dezinficijens.

Može vam pomoći da izgubite kilograme

Mnoga su istraživanja pokazala da pridržavanje mediteranske ishrane bogate maslinovim uljem pozitivno utiče na telesnu težinu. Više od 180 ljudi učestvovalo je u trogodišnjem istraživanju koje je pokazalo da im je jedenje maslinovog ulja pomoglo u gubitku kilograma.

Dobro je za vaš mozak

Redovno jedenje maslinovog ulja pomaže u uklanjanju nakupljanja naslaga unutar moždanih ćelija. Ovi plakovi mogu uzrokovati Alchajmerovu bolest, najčešću mentalnu bolest .

Podržava zdravlje kostiju

Elementi koji se u tragovima nalaze u maslinovom ulju mogu koristiti ljudima koji pate od reumatoidnog artritisa. Naime, spojevi pronađeni u ekstra devičanskom maslinovom ulju poboljšavaju čvrstoću stiska, smanjuju bolove u zglobovima i jutarnju ukočenost uzrokovanu artritisom.

Smanjuje upalu

Bogaćenje ishrane maslinovim uljem i drugom hranom s omega-3 masnim kiselinama smanjuje upalu u telu. To može pomoći u sprečavanju ili lečenju različitih stanja kože uzrokovanih upalom.

Dobro je za creva

Neke vrste bakterija koje žive u vašem želucu mogu izazvati čir na želucu. Dokazano je da se maslinovo ulje bori protiv štetnih bakterija, od kojih su neke otporne na antibiotike. Samo 30 grama ekstra devičanskog maslinovog ulja dnevno može ubiti štetne bakterije već za 14 dana.

Reguliše šećer u krvi

Ekstra devičansko maslinovo ulje moglo bi biti tajna smanjenja glukoze u krvi. Ono štiti vaše telo od dijabetesa tipa 2 i može smanjiti rizik za preko 40 odsto.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.