Alergija na ambroziju je svake godine sve gora, zašto je to tako? (FOTO)
Foto: Shutterstock

pakao za alergične

Alergija na ambroziju je svake godine sve gora, zašto je to tako? (FOTO)

Sa zalaskom leta počinju da vas muče alergije, sve vas svrbi i ne možete da zaustavite curenje iz nosa, svake sezone simptomi su sve jači
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Navikli ste da se kljukate tabletama protiv alergija, ali one su svake godine sve intenzivnije pa je efekar tableta na vas sve slabiji. Klimatske promene bi mogle da do 2050. udvostruče broj Evropljana alergičnih na polen ambrozije, pa bi se taj broj sa sadašnja 33 miliona mogao popeti na 77 miliona, kaže se u naučnoj studiji objavljenoj u časopisu ‚‚Environmental Health Perspectives".

8 saveta pomoću kojih ćete prodisati ako vas muče sinusi (GIF)

Ambrozija je poreklom iz Severne Amerike i veoma brzo se širi, a njen polen izazia jake alergije, ima je mnogo u središtu i na jugu Evrope, na na jugoistoku Francuske, uprkos redovnim kampanjama uništavanja.

Samo 3 sastojka mogu zauvek ukloniti vaše prolećne alergije, a imate ih u kući (FOTO) (GIF)

foto: Shutterstock

Alergija na ambroziju spada u polenske ili sezonske alergije od kojih u različitom stepenu pati skoro 40 procenata Evropljana. Polenske alergije može izazvati polen drveća (breza, čempres) u proleće, a u leto i jesen polen trava i korova.

foto: giphy

- Ovo je prva studija kojoj je zadatak da izmeri eventualni uticaj klimatskih promena na alergije- rekao je vođa studije je Ijan Lejk.

foto: Shutterstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.