NAPAD PANIKE JE MOGUĆE SPREČITI: Uz ova 4 SAVETA uspećete da ANKSIOZNOST držite pod KONTROLOM!
Ništa loše se neće dogoditi, Foto: Profimedia

uznemirenost i panika

NAPAD PANIKE JE MOGUĆE SPREČITI: Uz ova 4 SAVETA uspećete da ANKSIOZNOST držite pod KONTROLOM!

Igrajte se sa ljubimcem

Objavljeno:
  • 1

Stresne situacije mogu dovesti do nelagode i anksioznosti.

1. Dišite

Tokom nadolazećeg napada panike svi zaboravimo na disanje i to dovodi do fizičkih simptoma panike. Kako biste se u stresnim situacijama smirili prvo u sebi izbrojte do pet i pritom duboko udahnite, zatim zadržite vazduh i u sebi izbrojte do 4 i potom polako ispuštajte vazduh kroz nos brojeći do 5.

2. Potražite pomoć stručnog lica

Ukoliko ne pomognu jednostavne, svakodnevne vežbe i svoje strahove ne možete da kontrolišete, a oni takođe utiču i na vaš fizički aspekt zdravlja, obavezno se obratite stručnom licu.

Anksioznost
foto: Profimedia

3. Igranje sa ljubimcem

Ljubimci imaju unutrašnji osećaj kada sa nama nešto nije u redu, i uvek će prići da se mazite i igrate. Igranje sa ljubimcima smanjuje stres i prema nekim istraživanjima, samo 10 minuta druženja sa njima umanjuje količinu hormona stresa.

4. Zapitajte se šta je uzrok strahova

Kada su strahovi u pitanju, teško je ostati racionalan na tom polju, ali potrebno je da smanjite količinu iracionalnih strahova i misli koji nam odmažu u pokušaju da se smirimo. Potrebno je da u takvim stesnim situacijama postavljate sebi pitanja: Kolika je mogućnost da se dogodi ono od čega strahujem; kolika je verovatnoća da će sve zapravo biti u redu, da li su moji strahovi opravdani, da li sebi pomažem ili odmažem ovolikim strahom?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin.novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media