JOGA INSTRUKTORKA IMALA STRAŠNE BOLOVE: Na ŠOK svih lekari otkrili UŽASNU stvar u njenom STOMAKU!
Izvadili su mi ugrušak veličine jajeta, Foto: Printscreen/Facebook

oprezno sa zdravljem

JOGA INSTRUKTORKA IMALA STRAŠNE BOLOVE: Na ŠOK svih lekari otkrili UŽASNU stvar u njenom STOMAKU!

Bila je svesna da njeni menstrualni grčevi nisu normalni ni uobičajeni, lekari godinama nisu moglu da joj pomognu, a tek nedavno su otkrili o čemu se radi

Objavljeno:

Svaki put kad bi Rebeka Brus Redklif (28) iz Kerlislea otišla kod lekara zbog stravičnih menstrualnih grčeva, oni su bili u čudu zbog njenih tegoba i nisu znali kako da joj pomognu.

Međutim, početkom ove godine nakon operacije kojom su joj iz grlića materice uklonili kancerogene ćelije, njeno stanje se drastično pogoršalo. Učiteljica joge koja se predstavlja imenom Nartani Rouz vrištala je u agoniji i krvarila toliko snažno da je imala ugruške veličine jajeta. Nartani su odvezli u bolnicu i lekari su tad otkrili da su joj creva i jedan jajnik srasli sa zidom karlice.

Prošlog meseca su je operisali i uspešno joj razdvojili organe i sada je na kućnoj nezi. Još se nije oporavila, ali kaže da konačno ima odgovor na svoje patnje za koje je bila sigurna da ipak nisu samo u njenoj glavi, kako su je prethodno ubeđivali.

Delovalo je kao da je trudna

Nartani je uvek bila dobrog zdravlja i fizičke spreme, a jogom se bavi od 21. godine te je postala učiteljica tri godine kasnije. U junu 2016. godine pojavili su joj se neobični bolovi u karlici, ali je imala utisak da je reč o probavnim ili menstrualnim smetnjama.

"Moj stomak je bio upaljen i otečen i izgledao je kao da sam trudna. Imala sam bezbroj specijalističkih pregleda kod ginekologa i gastroenterologa. Ni jedan lekar nije uspeo da otkrije šta mi je i samo sam slušala da ne mogu ništa da nađu. "Počela sam i sama da verujem da je sve u mojoj glavi", pojasnila je.

Nartani Rouz
foto: Printscreen/Facebook

Uprkos zabrinutosti, nastavila je da živi svoje snove. Otputovala je u Indiju i Ameriku gde je učila ples i jogu. Nosila se sa svojim simptomima, iako je bol vremenom postajao sve gori.

U martu ove godine Nartani se vratila iz Indije u Veliku Britaniju i u poslednjem trenutku izbegla je mere zbog pandemije. Živela je s članom porodice, a potom se sa dečkom Rajanom (24) iz Kalifornije preselila u zajedničku iznajmljenu kuću.

U aprilui je na papa testu dobila loš nalaz koji je pokazao postojanje promena grliću materice. Rekli su joj da mora na operaciju kako bi sprečili razvoj karcinoma, ali takođe su joj rekli da to sigurno nije uzrok njenih bolova u karlici, koji su međuvremenu postali toliko snažni da je prestala da radi.

Promena na gore

Operisana je 15. septembra i poslata na kućno lešenje, ali samo za nekoliko nedelja njeno stanje se dramatično pogoršalo. "Jedne večeri sam iznenada pošela da krvarim. Bilo je toliko obilno da sam pomislila kako mi treba pelena za odrasle jer je curilo na sve strane. Trpela sam snažne bolove koji su bili nalik trudovima, vrištala sam u agoniji", prisetila se.

Zvali su hitnu koja ju je iste večeri, 5. oktobra, odvezla u bolnicu gde su joj dali snažne lekove protiv bolova i napravili joj kolposkopiju, pregled grlića materice. "Iz mene su izlazili ugrušci krvi veličine jajeta. Nisam mogla ni da stojim ni da hodam. Bila sam u kolicima. Nisam čak mogla da spustim nogu na pod jer bi me snažna bol oborila."

Tokom trodnevnog boravka u bolnici kauterizirali su joj grlić materice kako bi sprečili krvarenje, a sve vreme je dobijala velike doze snažnih lekova protiv bolova. Na dan kad su je otpustili iz bolnice, onesviestila se u bolničkom toaletu. "Sve je počelo ispočetka. Teški bolovi i krvarenje. Pomagale su mi dve medicinske sestre i krvi je bilo svuda", priseća se Nartani.

Bila na strogom mirovanju, a vratili su je kući kako bi tamo dočekala sledeću operaciju. Rekli su joj da će napraviti laparoskopiju, operaciju kojom će joj pregledati abdomen kako bi ustanovili razlog njenih bolova. Takođe su joj objasnili da će na zahvat čekati najmanje godinu dana zbog odlaganja operacija uzrokovanih pandemijom. Ubrzo su nalazi pokazali i kako su se promene na grliću materice proširile i da će trebati ponovo da se operiše.

"Šest nedelja sam provela u krevetu u bolovima i krvarenju. Zbog koronavirusa operisali su samo pacijente s karcinomom i zato sam uspela otići na operaciju grlića, ali za laparoskopiju sam morala da sačekam", objasnila je.

Međutim, ubrzo su je nazvali iz bolnice Vestkjumberlend i pozvali na laparoskopiju 19. novembra. Hirurg joj je rekao da će tada operisati i grlić materice kako bi je poštedeo dodatne operacije. Ali kad se probudila iz anestezije, bila je u nezamislivim bolovima. "Kroz infuziju su mi dali veoma snažne lekove koje mi je mogao dati samo anesteziolog. Bila sam uplašena, zbunjena i prestrašena. Bilo je užasno, a i dalje sam krvarila."

Nartani Rouz
foto: Printscreen/Facebook

Tokom pet dana koje je provela na intenzivnoj nezi, o njoj su je brinuto 24 sata dnevno. Sve je vreme je krvarila i nije mogla da se pomera. "Patnja tokom prva dva dana bila je najgora u mom životu. Telo mi je bilo u stanju šoka i nisam čak mogla ni na WC. Nisam mogla da se pomeram, a bolovi su bili takvi da sam u agoniji vrištala. Dobila sam napade panike i nisam mogla da dišem. Telo mi je bilo skamenjeno. Preklinjala sam ih da mi daju još lekova protiv bolova, ali dali su mi sve što su mogli", nastavila je Nartani.

Hirurg joj je rekao da su na laparoskopiji otkrili kako joj je levi jajnik potpuno srastao s crevima, a ona su srasla sa karlicom i to je bio uzrok njenih bolova. Uspeli su da joj razdvoje organe. Naizgled jednostavan dijagnostički postupak pretvorio se u kompleksnu operaciju. Uprkos teškim bolovima koje je trpela, Nartani je konačno osetila olakšanje jer jer konačno saznala uzrok svih njenih tegoba i da nije sve umislila.

"Samo sam pomislila: O Bože, ipak nije sve samo u mojoj glavi. Hirurg je rekao da je upala koju imam od 2016. godine razlog srastanja. Hronična upala je primaknula organe i spojila ih. Pojasnio mi je da se spajanje moglo javiti zbog pritiska organa koji su bili tako usko postavljeni", pojasnila je.

Mada, uzrok upale zbog koje je Nartani ponekad izgledala kao da je trudna, i dalje je nepoznat. Ona sad čeka nalaze testa koji bi trebao pokazati da su uspešno očistili grlić materice od kancerognih ćelija, ali lekari i dalje tvrde da to nije povezano sa njenim bolovima. "I dalje trpim bolove sedam dana nedeljno. Još nije jasno zašto ih osećam i iskreno, imam utisak da se tamo još nešto događa. Psihički mi je pružilo mir saznanje da je medicina ipak nešto učinila. Sada je na meni da ostanem pozitivna, oporavim se i nastavim sa životom."

Gomilanje dugova

Na platformi GoFundMe je pokrenula kampanju kako bi prikupila nešto manje od 10.000 evra za troškove lečenja i dugove nastale zbog činjenice da nije mogla da radi. Nada se da će pronaći jeftiniji stan za najam dok čeka rezultat prijave za invalidsku penziju ili barem potporu države zbog dugotrajnog bolovanja.

Uprkos svemu, Nartani je smogla snage da ustane i izađe iz bolnice pa je odlučna u nameri da pobedi bolest. "Ostala su još mnoga pitanja o tome šta mi je zapravo, a to nije jasno ni lekarima."

Njen cilj je da se vrati karijeri učiteljice joge i plesačice ako se se fizički oporavi, ambicija joj je da postane ambasadorka prirodnih proizvoda za negu kože.

"Moj život su putovanja, joga i satovi plesa. Želim da se vratim svemu tome, ali ako ne bude moguće, fokusiraču ću se na promociju prirodnih proizvoda za negu kože jer to mogu da radim od kuće, čak i dok sam u bolovima. Naučila sam da se stvarno treba brinuti o zdravlju. Niko neće rešiti vaše probleme. Mogu vam pomoći, ali želja za oporavkom mora doći prvenstveno od vas", zaključila je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.