SIMPTOMI SE POJAVLJUJU DOSTA KASNO: Zato OVAJ prirodni dodatak treba da koriste svi sa povišenim pritiskom!
Foto: Promo

Omega 3 kapsule

SIMPTOMI SE POJAVLJUJU DOSTA KASNO: Zato OVAJ prirodni dodatak treba da koriste svi sa povišenim pritiskom!

Danas je hipertenzija sve češća ne samo kod starijih već i kod mladih

Objavljeno: 16:04h

Visok krvni pritisak se sa razlogom zove “tihi ubica” jer se simptomi pojavljuju dosta kasno. Kada krv prolazi kroz arterije pod visokim pritiskom, to uzrokuje komplikacije u različitim delovima tela. Srce ima najveći rizik od oštećenja. Visok krvni pritisak može da ošteti i poremeti njegov rad.

Najčešća komplikacija hipertenzije je koronarna bolest srca ili ateroskleroza u kojoj se arterije sužavaju zbog nakupljanja plakova.

Plak, koji je obično mešavina masti, kalcijuma i holesterola, čini arterijske zidove čvršćim i manje elastičnim, a kada krv teče kroz takve arterije pod uticajem visokog pritiska to čak može dovesti do srčanog udara.

Srčani udar je jedna od najopasnijih i najčešćih posledica visokog krvnog pritiska.

Kada srce radi pod visokim pritiskom, ono je prisiljeno da pati, jer pumpa krv mnogo brže i jače nego u normalnim uslovima. Ovakav naporan rad vremenom može oslabiti srčani mišić i učiniti da prestane da radi.

Aritmije u kojima srce radi u nepravilnom ritmu mogu se značajno pogoršati u slučaju hipertenzije. Angina je stanje koje karakterišu jaki bolovi u grudima i često je posledica visokog krvnog pritiska.

Danas je hipertenzija sve češća ne samo kod starijih već i kod mladih. Stručnjaci savetuju da je ovu bolest najbolje sprečiti, a srećom to se može postići promenom načina života, odricanjem od nezdravih navika, zdravijom ishranom i dopunom odgovarajućim prirodnim dodacima.

foto: Promo

Omega-3 masne kiseline su jedan od najtraženijih prirodnih suplemenata koji deluje na smanjenje visokog krvnog pritiska. Studije su pokazale da je za postizanje značajnog smanjenja krvnog pritiska potrebno uzimati 3 do 6 grama EPA i DHA dnevno.

Omega-3 masne kiseline se dobro podnose, ali ne bi trebalo da ih koriste osobe alergične na morsku hranu, a samo pod nadzorom lekara mogu da je koriste osobe sa poremećajima krvarenja i osobe koje koriste lekove koji povećavaju rizik od krvarenja.

Takođe omega-3 masne kiseline ne treba uzimati dve nedelje pre ili posle operacije, jer mogu povećati rizik od krvarenja.

Zbog svog dejstva, omega-3 masne kiseline treba da budu sastavni deo ishrane svakoga ko ima visok krvni pritisak ili ima povećan rizik za razvoj hipertenzije.

Dr.Viton Omega -3 je visokokvalitetni dodatak ishrani koji sadrži ove dragocene masne kiseline! Naručite ga klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana, po ceni od samo 660 rsd.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.