IBRAHIMOVIĆ OTKRIO DETALJE DIJETE ZBOG KOJE I U 40. GODINI DOMINIRA! Strogo se drži OVIH PRAVILA
Ibrahimović, Foto: EPA/MATTEO BAZZI

švedska zver

IBRAHIMOVIĆ OTKRIO DETALJE DIJETE ZBOG KOJE I U 40. GODINI DOMINIRA! Strogo se drži OVIH PRAVILA

Švedski napadač balkanskih korijena Zlatan Ibrahimović i s 39 godina na leđima radi što ga je volja u Italiji. Voće i povrće obožava toliko da je jednom poslao klupskog kuhara u nabavku kad je vidio da ga nema

Objavljeno: 09:51h

Zlatan Ibrahimović (39) postao je najstariji igrač koji je dao deset golova u prvih osam utakmica u Seriji A. Švedski napadač igra neverovatno ove sezone, a njegov AC Milan vodi na tabeli Serie A nakon osam kola bez poraza.

Ibrahimović je u nedelju uveče dao dva gola protiv Napolija i tako pomogao 'rossonerima' da se izdvoje na vrhu lestvice s dva boda više od prvog pratitelja, ovosezonske senzacije Sassuola.

Prema podacima Serie A, švedski napadač balkanskih korijena treći je najbrži igrač talijanskog prvenstva ove sezone, iako je jedan od najstarijih igrača lige (samo je Buffon (42) stariji).

Tajna njegovog uspeha u godinama u kojima većina njegovih kolega odabire neku egzotičnu destinaciju gdje će zaraditi ogroman novac, ili jednostavno odu u mirovinu, jest plan ishrane koji često uspoređuju s onim Cristiana Ronalda.

Naime, kao i portugalska zvezda, Ibra pazi na prehranu kao i na način pripreme pa je tako sva hrana izmjerena točno u gram.

Šta to jede Zlatan?

Zlatanova prehrana sastoji se od belog mesa, sušene govedine i svežeg povrća, dok su smrznuta hrana, sladoled pa čak i testenina zabranjeni na Ibrinom meniju.

Sveukupno, njegova prehrana zahtijeva puno ugljenih hidrata koje Zlatan unosi žitaricama, a ne testeninom kao većina fudbalera. Naravno, ne sme pretjerati s ugljikohidratima jer voli svoju težinu držati između 92 i 94 kilograma.

Još koristi savete talijanskih nutricionista koje su mu predložili za vreme igranja u Juventusu, a to je osam badema dnevno - bogati su magnezijem i zdravim mastima.

Šveđanin je u prošlosti imao problema s ljudima koji su se bavili prehranom u klubovima za koje je igrao pa je tako po jednom francuskom mediju izbila svađa između njega i kuhara u Parizu. Navodno je Zlatan 'divljao' zbog manjka svežeg voća i povrća u trening-centru na što mu je kuhar odgovorio da si to ne mogu priuštiti zbog ograničenog budžeta za prehranu u klubu (zvuči bizarno kad znamo da se ne radi o klubu iz HNL-a, nego jednom od najbogatijih klubova na svijetu).

Ibrahimovića navodno nije zadovoljio taj izgovor pa je poslao kuhara da ode do lokalne prodavnice u nabavku.

Zlatan ne voli teretanu kao većina nogometaša premda kondicijske i treninge snage odrađuje sa južnoameričkim stručnjakom za taekwondo Nilsonom Damacenom. Ono što smatra važnijim od snage mišića jest njihova elastičnost koju gradi dugi niz godina vežbajući tu korejsku borilačku veštinu.

Kombinacija borilačkih veština i strogog režima prehrane omogućuje Zlatanu da bude u samom vrhu svetskog nogometa pa čak i u 40. godini života.

(Espreso.co.rs/24 hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.