KURKUMA: Najmoćniji prirodni antioksidans sa antiupalnim svojstvima koji čuva vaše zdravlje!
Kurkuma, ilustracija, Foto: Promo

PREPORUČUJEMO

KURKUMA: Najmoćniji prirodni antioksidans sa antiupalnim svojstvima koji čuva vaše zdravlje!

Zbog toga što sadrži kurkumin, sastojak zbog koga kurkuma nije samo začin, već i lek!

Objavljeno:

Kurkuma (Curcuma longa) najmoćniji je prirodni antioksidans bogat jakim antiupalnim sastojcima, ali ima i mnoge druge benefite. Poznata je kao lek za 1000 bolesti I pripada porodici đumbira. Zašto je kurkuma toliko dobra? Zbog toga što sadrži kurkumin, sastojak zbog koga kurkuma nije samo začin, već i lek!

Kurkumin je vrlo moćan antioksidans i ima antiupalna svojstva. Dokazano je da povoljno utiče na preko 700 gena u organizmu, a jak je i u borbi protiv sinteze enzima koji uzrokuju upalne procese. Zbog svoje sposobnosti da štiti ćelije od oksidativnog stresa vekovima se koristi u kineskoj medicini.

Olakšava probavu: već je poznato da redovne male doze kurkumina u kombinaciji sa crnim biberom pomažu kod nadutosti i gubitka energije posle obroka, ali i jačaju zidove creva i smanjuju bolove u stomaku. Pomaže i kod sindroma nervoznih creva, neredovne stolice i dijareje, tako što uništava gljivice i bakterije koje su njihovi uzročnici.

Olakšava tegobe izazvane artritom: kurkuminoidi smanjuju proizvodnju prostaglendina, koji dovode do upala, bolova i otoka.

Jača jetru: Kurkumin štiti jetru od oštećenja lekovima, alkoholom, lekovima i drugim otrovima. Takođe, regeneriše oštećene ćelije i poboljšava stanja hepatitisa i ciroze.

Usporava razmnožavanje ćelija kancera: Zahvaljujći svojoj antiupalnoj moći, usporava rast tumora. Istraživanja su pokazala da kurkumin pomaže uništavanje ćelija kancera debeleog creva tako što menja regulaciju DNK.

Ublažava simptome Alchajmerove bolesti: Stariji stanovnici Indije imaju najnižu stopu oboljenja od Alcahajmerove bolesti u svetu i naučnici veruju da kurkuma ima značajan uticaj na to.

Pomaže kod infekcija urinarnog mehura: infekcije mokraćnog mehura izazvane su bakterijama. Jaka antibakterijska svojstva kurkume pomažu u lečenju infekcija urinarnog trakta i povećavaju aktivnost imuno sistema.

foto: Promo

Preventivno deluje na dijabetes: Kada se unosi kroz obroke kurkumin pozitivno utiče na nivo insulina i triglicerida u krvi. Isto tako, pokazalo se da sprečava razvoj dijabetesa.

Održava vitalnost: Hiljadama godina u u očuvanju mladosti i lepote, jer lovi slobodne radikale koji uzrokuju oštećenje DNK i tako čuva ceo organizam od propadanja.

San Sebastian TURMERIC Curcumin omogućuje koncentrovan unos aktivnog sastojka kurkumina koji pomaže u borbi sa pomenutim stanjima i preventivno štiti organizam od njih, budući da u svom prirodnom obliku sadrži male količine kurkumina.

San Sebastiаn TURMERIC Curcumin sadrži i piperin (BioPerrine) – аktivni sastojak crnog bibera koji povećava apsorpciju kurkumina u organizmu više od 20 puta.

Uzmite zdravlje u svoje ruke i naručite kurkumu OVDE po ceni od samo 900 rsd ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.