ŽENE, AKO IMATE DLAKE NA BRADI, TO UOPŠTE NIJE NAIVNO! Može da bude reč o nečemu VEOMA OPASNOM
Žene, Foto: Profimedia

oprez

ŽENE, AKO IMATE DLAKE NA BRADI, TO UOPŠTE NIJE NAIVNO! Može da bude reč o nečemu VEOMA OPASNOM

Bez obzira koliko je raširena percepcija da su udaljeni samo muškarci, činjenica je da ih i žene imaju na bradi

Objavljeno:

Sve žene imaju dlake na licu i telu, ali su obično vrlo mršave i svetle boje, pa ih je teže primetiti. Obično imaju tamniji problem za razliku od onih sa svetlijim pigmentom ili plavom kosom.

Gubitak kose kod žena javlja se u starosti ili usled hormonske neravnoteže i može biti pokazatelj da se nešto ozbiljno dešava u telu i posledica zdravstvenog problema. Prekomerna ili neželjena dlaka na telu i licu žene naziva se hirsutizam.

To može biti rezultat mnogih stvari.

Ako dostignete starost, proslavite 80. ili 90. rođendan, onda rizikujete da vam brada počne da raste poput muškaraca. Neke žene mogu razviti dlake na licu ranije u menopauzi jer proizvode manje estrogena.

Pogledajte žene u vašoj porodici. Ako dobiju nekoliko grmlja, velika je verovatnoća da će vas ista sudbina zadesiti u određenim godinama.

Hormonski poremećaj

Hormoni su uzrok mnogih problema, a rast dlaka na licu može biti jedan od njih. Naročito ako ste trudni - kada vam hormoni teže rade, ne brinite ako primetite višak dlaka na licu. Ovo je privremena pojava.

Policistični jajnici

Ovo je prilično često stanje koje utiče na način rada ženskih jajnika. Tri su glavna simptoma: neredovni menstruacijski ciklus, policistični jajnici i višak „muških hormona“. Ako ste zabrinuti zbog ovoga, trebalo bi da odete i razgovarate sa svojim lekarom.

Cushingov sindrom

Dlake na bradi mogu biti posledica Cushing-ovog sindroma, skupa simptoma izazvanih visokim nivoom hormona kortizola. Ostali simptomi mogu uključivati strije, debljanje, gubitak libida i slabost mišića i kostiju.

Rastvor

Postoji mnogo mogućnosti da se rešite dosadne dlake - depilacija, povlačenje, brijanje ili lasersko uklanjanje dlaka, što bi trebalo da bude trajno rešenje. Ako ste zabrinuti zbog izgleda brade, preporučujemo vam da razgovarate sa svojim lekarom kako biste utvrdili uzrok i rešili problem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi Ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.