NAPITAK OD 3 OBIČNA SASTOJKA ZA 28 DANA UČINIĆE ČUDO ZA VAŠ ORGANIZAM: Pije se pre doručka, i ovako DELUJE!
Čaj, ilustracija, Foto: Printscreen

jako je zdravo

NAPITAK OD 3 OBIČNA SASTOJKA ZA 28 DANA UČINIĆE ČUDO ZA VAŠ ORGANIZAM: Pije se pre doručka, i ovako DELUJE!

Čaj koji je pre svega zdrav!

Objavljeno: 10:47h

Ako želite da ubrzate svoj metabolizam i da ojačate imunitet, pred vama je jednostavan recept koji će vam u tome pomoći.

Za ovaj napitak potrebna vam je šolja čaja od peršuna, pola limuna i pola supene kašike cimeta. Sve to dobro promešate i pijete pola sata pre doručka i večere.

Smesa se pije 28 dana, pa onda pravi isto toliko duga pauza, nakon čega može da se ponovi.

Nutricionisti tvrde da je, osim što daje rezultate u vidu smanjenja težine, ovaj napitak prava zdrava bomba.

Koliki je zdravstveni značaj peršuna odavno je poznato u prirodnoj medicini. U lečenju i spravljanju lekovitih napitaka koristi se podjednako i svež i sušen. Može se gajiti na otvorenom polju u bašti, ali uspeva i u saksijama i žardinjerama na balkonu samo je potrebno prilagoditi vrstu peršuna uslovima kojima raspolažemo. Na balkonima u saksijama najbolje uspeva peršun lišćar. Gaji se gotovo u svim evropskim zemljama. Ređe se gaji na teritoriji skandinavskih zemalja. Takođe se gaji u Kanadi, Americi, Aziji, Sibiru, Bliskom i Dalekom istoku... U narodu se još naziva i petrusin, petruška, zelen, peršin, petroželj. Peršun je omlijeni začin domaćica i postoji zlatno pravilo da u koje god jelo da dodate suvog ili svežeg peršunovog lista nećete pogrešiti.

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našoj planeti. Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Limun je pun nutrijenata - sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava. Ako redovito konzumirate limun, možete sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog tlaka, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.