NAKON OVOG SAZANJA VIŠE NIKADA NEĆETE SPAVATI POPODNE: Lekari upozoravaju sve, MOŽE BITI KOBNO!
Devojka spava, Foto: Profimedia

ovo više nećete raditi

NAKON OVOG SAZANJA VIŠE NIKADA NEĆETE SPAVATI POPODNE: Lekari upozoravaju sve, MOŽE BITI KOBNO!

Naime, telesna temperatura nam u periodu između 13 i 15 časova opada u najvećoj meri, zbog čega se u to doba počinjemo osećati više pospano

Objavljeno:

Brojni stručnjaci savetuju da nije svaki odmor dobar, pa shodno tome ne preporučuju odraslima popodnevno dremanje, osim ako ono traje manje od 40 minuta.

U suprotnom, mogu da se poremete unutrašnji telesni sat i ciklusi spavanja. Na sajtu "Mejo" klinike piše da je čovek biološki "programiran" da duži deo noći spava i da u toku dana jednom nakratko odmori.

Naime, telesna temperatura nam u periodu između 13 i 15 časova opada u najvećoj meri, zbog čega se u to doba počinjemo osećati više pospano. Međutim, stručnjaci tvrde da popodnevno spavanje nije bezopasno. Novo istraživanje pokazalo je kako se poslepodnevno spavanje u vremenskom trajanju dužem od 40 minuta povećava rizik za više telesnih poremećaja.

Studija koja je obuhvatila 300.000 ispitanika pokazala je povezanost popodnevnog dremanja s razvojem metaboličkog sindroma, uključujući debljinu, visok krvni pritisak i povišen holesterol.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.