MOJA DEVOJČICA IMA UŽASAN ZADAH IZ USTA, KAKO DA JOJ KAŽEM? Odmah recite, VEROVATNO IMA OVO, A NIJE ZNALA!
zadah, Foto: Profimedia

odmah proverite

MOJA DEVOJČICA IMA UŽASAN ZADAH IZ USTA, KAKO DA JOJ KAŽEM? Odmah recite, VEROVATNO IMA OVO, A NIJE ZNALA!

Ono što je skoro veći problem od samog neprijatnog mirisa, jeste kako nekome reći da mu se "oseća" iz usta

Objavljeno:

Koliko puta vam se dogodilo da se probudite ujutru i brzo prekrivate usta rukom kako partner ne bi osetio vaš zadah?

Helitoza, odnosno zadah iz usta je česta boljka velikog broja ljudi. Nekad je uzrok nehigijena, a vrlo često je loša dentalna higijena - karijesi, hrana koja se i pored redovnog pranja zuba ipak "zaglavila" u takozvanim džepovima, gde truli i uzrokuju neprijatan miris. Nije retko ni da se radi o težem oboljenju, uzrok mogu da budu krajnici, refluks želudačnog sfinktera, oboljenja jetre, pljuvačnih žljezda, povrede, karijesi, gangrene, plućna oboljenja, a poznato je i da dijebetičari i osobe sa epilepsijom imaju specifičan zadah koji podseća na miris acetona i sirćeta.

Jutranji zadah je pak, sasvim normalna pojava, a razlog je vrlo logičan - kada spavate, usta se isušuju, a kada se osuše, bakterije koje proizvode neprijatan miris se razmnožavaju u usnoj duplji.

Ono što je najveći problem kod zadaha, jeste kako nekome reći da mu se "oseća" iz usta. Neprijatno je vama, neprijatno je i toj osobi..

U ovakvoj situaciji našao se jedan Britanac (31) koji već šest meseci živi sa devojkom (28)...

"Moja devojka ne shvata da ima zaista loš zadah i ne znam kako da joj kažem. Mnogo voli da me ljubi i to čini čim otvori oči, a smrad je užasan, da mi bukavlno pozli. Ne želim da je povredim, ali ne mogu da se kontrolišem i moram da se odmaknem. Razmišljao sam o tome da razgovaram sa njenim prijateljima i porodicom kako da joj saopštim i šta da joj kažem", kaže ovaj momak koji je savet za svoju muku zatražio od psihologa.

Evo koji odgovor je dobio:

"Zadah bi mogao da bude simptom ozbiljnog zdravstvenog problema, zbog čega je vrlo važno da joj pomognete da ga reši. Najbezbolnije je da joj to i tako predočite - recite joj da ste zabrinuti za njeno zdravlje, da volite da je ljubite, ali da ste primetili da joj je u dah u poslednje vreme 'drugačiji', da se 'oseća' na nešto neobjašnjivpo. Preporučite joj da za početak ode kod zubara, a potom ako bude bilo potrebe i kod specijaliste kako bi proverila stanje želuca, šećera... i sl".

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.