OVA BILJKA JE SVE ŠTO VAM TREBA TOKOM ZIME, PRAVI PRIRODNI SPAS: U ovome će vam sigurno pomoći!
koža lica i jasmin kao pomoć, Foto: Profimedia

super stvar!

OVA BILJKA JE SVE ŠTO VAM TREBA TOKOM ZIME, PRAVI PRIRODNI SPAS: U ovome će vam sigurno pomoći!

Kada se nanese kroz hranjivu kremu na lice, smanjuje vidljivost bubuljica i suve kože

Objavljeno:

Ako ste potpuno zbunjeni i pitate se kada, zbog promene godišnjeg doba, morate da promenite rutinu nege, možemo vas odmah utešiti, jer niste jedini. Iako vaša letnja rutina doterivanja i dalje može biti sjajna, nije baš pogodna za niže temperature.

Koža se zimi obično isuši, što znači da čak i masna koža može postati suva i ispucala.

Jasmin je odličan u borbi protiv sezonski umorne kože. Cvetni ekstrakt je dugo bio među sastojcima mnogih proizvoda, od parfema do lekova protiv bolova.

Kada se nanese kroz hranjivu kremu na lice, smanjuje vidljivost bubuljica i suve kože. Ne možemo ga tačno nazvati lekom, ali ni to nije daleko od te tvrdnje.

Jasmin nežno osvetljava, umiruje i vlaži kožu.

- Jasmin je esencijalno ulje i ekstrakti mogu pomoći u vraćanju vlage na koži, kao i zaštiti kože antibakterijskim svojstvima - objašnjava Tereza Linke, direktorka za globalno obrazovanje i obuku.

Iznad svega, nežan je i uravnotežen, što znači da ne iritira osetljivu kožu niti izaziva erupcije na koži sklonoj aknama, uprkos vrlo hidratantnim svojstvima.

Jasmin je idealan za kožu kojoj je potrebna hidratacija, ali ne začepljuje pore, kao i mnogi drugi hidratantni proizvodi za negu kože. Ova antibakterijska svojstva pomažu čak i u uklanjanju tvrdoglavih mrlja od bubuljica (kao i nemogućih ožiljaka koje obično ostavljaju za sobom), kao i u sprečavanju stvaranja novih akni.

Koža sklona aknama obično je dehidrirana, a ne suva, a jasmin pomaže u smanjenju dehidracije bez preopterećenja kože vlagom. U osnovi je vrlo univerzalni sastojak.

Antioksidanti su glavni u borbi protiv spoljnih uticaja i slobodnih radikala, a jasmin ih izuzetno sadrži. Antioksidanti u kombinaciji sa jasmin antiseptičnim, antibakterijskim i antivirusnim komponentama takođe pomažu u povećanju prirodnog otpora kože.

To je presudno kada je vreme hladnije i vaša koža je najranjivija, jer je iznenada izložena neočekivanim i ponekad drastičnim promenama temperature.

Ima ogromna svojstva aromaterapije

Kada se jasmin nanosi na kožu, njegova aromaterapeutska svojstva imaju neuporediv efekat na um i telo. A zima je definitivno doba godine kada nam s vremena na vreme treba malo opuštanja. Zato sledeći put kada kupite novu kremu, pažljivo pogledajte sastojke i uverite se da je ekstrakt jasmina što je više moguće na vrhu liste.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.