7 NOĆI JE STAVLJALA BELI LUK ISPOD JASTUKA: Kada je otišla na kontrolu, doktor nije mogao da veruje!
Foto: Print Screen Youtube

čudotvorno

7 NOĆI JE STAVLJALA BELI LUK ISPOD JASTUKA: Kada je otišla na kontrolu, doktor nije mogao da veruje!

Savet je da se stavi jedan do dva čena belog luka svako veče ispod jastuka

Objavljeno: 11:18h

Za svoje zdravlje možete da uradite nešto jako dobro čak i dok spavate. Beli luk ne samo što je poznat kao najbolji prirodni antibiotik i što daje predivan ukus mnogim jelima, mnogi stručnjaci otkrivaju da on ima blagotvorna dejstva na organizam ako budete spavali s njim ispod jastuka.

Savet je da se stavi jedan do dva čena belog luka svako veče ispod jastuka.

Bolje disanje

Beli luk može da pročisti zakrčene disajne puteve. Kada se udiše, alicin iz belog luka razgrađuje sekret. Tako ćete lakše disati, a samim tim i bolje spavati. Ukoliko vam ova metoda ne pomaže, možete se inhalirati belim lukom pre spavanja. Tri čena izgnječite u vruću vodu i inhalirajte se iznad činije sa parom.

Bolji imunitet

Pored antivirusnog delovanja, beli luk ima antibakterijska svojstva koja mogu da unište bakterije i pre nego što se razviju. Pomaže da se brže izlečite od prehlade i gripa.

Alicin iz belog luka može da blokira dve grupe enzima koje omogućavaju raznim mikrobima da prežive u telu.

Ukoliko želite da ojačate imunitet pored spavanja s belim lukom, savet je i da ga redovno konzumirate u ishrani, u presnom obliku.

Kvalitetniji san

Beli luk se godinama koristi i kao lek za nesanicu. Miris alicina iz belog luka deluje na organizam tako što će vam pomoći da zaspite i da kvalitetno odmorite.

Konzumiranjem luka unosite i magnezijum i kalijum u organizam koji imaju važnu ulogu u opuštanju mišića i proizvodnji kiseline GABA koja šalje signal telu da je vreme da se smiri i da spava.

Ukoliko imate kućne ljubimce najbolje je da preko dana beli luk sklonite iz kreveta jer on može da bude otrovan za njih.

Najbolje je da beli luk umotate u krpu pre nego što ga stavite ispod jastuka kako ne biste umrljali posteljinu.

Stotine godina njegovog korištenja kao sredstva za spavanje, dovoljno govori o njegovoj jedinstvenoj sposobnosti da opusti i telo i mozak i poboljša kvalitet vašeg sna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.