Peršun, ilustracija, Foto: Profimedia
oprez
NIKADA, ALI NIKADA NE SECKAJTE PERŠUN NOŽEM: Ovo je RAZLOG!
Postoji pametniji način!
Objavljeno:
Kada sečete peršun i ostalo začinsko bilje u "buketu", najbolje je da to radite makazama, a ne nožem.
Buketić će ostati vezan, pa ćete moći da iseckate samo onoliko koliko vam je potrebno.
Ako želite da ga zamrznete, podelite ga na gomilice i svaku spustite u ključalu vodu na nekoliko sekundi. Potom stisnite bilje prstima da biste ga ocedili, pa ga spakujte u kesicu i stavite u zamrzivač.
Sačuvaćete mu ukus i moći ćete da ga iskoristite u koje god doba godine budete želeli.
Bonus video:
(Espreso.co.rs / Agencije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!