evo šta on uradi
POMFRIT JE ODLIČAN ZA VAŠE ZDRAVLJE: Treba samo da ga napravite od ovog POVRĆA i UŽIVATE! (RECEPT)
Jedan od zaštitnih znakova jeseni je, definitivno, i bundeva
A osim što je preukusna kada se ispeče, ili kada se od nje napravi pita, možemo je koristiti i na druge načine.
Kada kažemo “pomfrit”, verujemo da pomislite na ukusne štapiće od krompira.
Isprobajte i malo drugačiju varijantu i napravite pomfrit od bundeve.
Sastojci:
1. 1 manja bundeva
2. 2 kašičice karija
3. 2 kašičice belog luka u prahu
4. 1 kašičica luka u prahu
5. 1/4 kašičica kajenskog bibera
6. 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Prepolovite bundevu, ogulite koru i izvadite semenke iz nje, a zatim je isecite na deblje štapiće, kao što biste sekli krompir za pomfrit. Stavite ih u činiju i nanesite na njih maslinovo ulje i začine, a zatim sve to promešajte rukama da bi se začini ravnomerno rasporedili. U pleh stavite papir za pečenje i po njemu ravnomerno rasporedite štapiće. Pecite ih oko pola sata na 200 stepeni, sve dok bundeva ne omekša. Uz gotov pomfrit možete da poslužite umak od jogurta, ili sos po želji.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Kuharica/Avaz ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!