PIVOPIJE I TRUDNICE SU LEPAK ZA KOMARCE! Postoji trik kako možete LAKO DA IH SE REŠITE
Komarci / Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

PIVOPIJE I TRUDNICE SU LEPAK ZA KOMARCE! Postoji trik kako možete LAKO DA IH SE REŠITE

Ovo sigurno niste znali...

Objavljeno:

S obzirom na to da su na snazi vreli letnji dani veliki problem u domu stvaraju razni insekti - muve, bubašvabe i komarci, i veoma ih se teško rešiti jednom kad uđu u kuću.

Mnogi u tom slučaju obično zovu istrebljivače kada primete ove bube u domu ili pak kupuju razna sredstva, ali postoji jednostavan način kako ih sami možete eliminisati.

Potrebno je:

- pola šolje biljnog ulja

- pola šolje nekog šampona

- pola šolje sirćeta

Priprema:

Sve sastojke dodajte u sprej bocu i dobro pomešajte, a zatim poprskajte razne površine u vašem domu. Mešavina nije toksična i sigurna je za korišćenje oko dece i kućnih ljubimaca, a veoma je efikasna protiv buba bilo koje vrste.

Ono što je zanimljivo o komarcima, a da niste znali jeste da:

Mužjaci komarca nikada ne sisaju krv, to rade ženke, koje prilikom hranjenja usisaju samo oko 0,01 ml krvi. Ženke jaja polažu i do pet puta godišnje, a prilikom jednog polaganja mogu položiti od 150 do 400 jaja.

Mužjaci komarca obično žive oko sedam dana, dok ženke mogu živeti i do 3 nedelje. Postoji nekoliko razloga zašto komarci više grizu određene ljude.

Naučnici su došli do saznanja da komarci češće grizu deblje ljude, jer proizvode više CO2. Na meti su i pivopije i trudnice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.