ČUDO, OVO JE ČUDO, LEKARI U ŠOKU! Žena izlečila HIV bez lekova, počinje NOVA ERA istraživanja (VIDEO)
Smatra se da se Loren izlečila bez ikakvih lekova i transplatacije, Foto: Printscreen/Youtube

NEVEROVATNO

ČUDO, OVO JE ČUDO, LEKARI U ŠOKU! Žena izlečila HIV bez lekova, počinje NOVA ERA istraživanja (VIDEO)

Hiv se obično leči koktelom lekova poznatim kao antivirusna terapija (ART) koja sprečava razmnožavanje virusa

Objavljeno:

Loren Vilenber, 66-godišnja žena, dodata je na listu izlečeninih od HIV-a, uz berlinskog pacijenta Timotija Raia i londonskog pacijenta Adama Kastilja. Obojica su izlečeni transplatacijom koštane srži.

Ipak, za Loren se smatra, da se možda izlečila bez ikakvih lekova i transplantacije. Njoj je 1992. godine, uspostavljena dijagnoza da je zaražena HIV-om, a ova žena tvdi da nikada nije uzimala lekova za lečenje virusa.

Umesto toga, naučnici sa Instituta Oerer Doherti veruju da se gospošđa Vilenberg prirodno bori protiv infekcije. Sada je dodata na listu izlečenih bolesnika HIV-a. Naučnici su analizirali krvne ćelije od Lorene, kako bi došli do saznanja na koji način se njen orgaizam bori protiv virusa. Analizom je utvrđeno, da krv i dalje sadrži male količine virusa, ali je otkriveno da ih je njen imuni sistem onemogućio da se reprodukuju.

Doktorka Šeron Luis, koja je učestvovala u studiji kaže da bi Loren mogla da se doda na listu onoga što oni misle da je lek, samo na drugačiji način,a to je da se prema gospođi Vilenberg odnosi kao prema "elitnom kontroloru", kojih je samo možda nekolicina u svetu.

Hiv se obično leči koktelom lekova poznatim kao antivirusna terapija (ART) koja sprečava razmnožavanje virusa. Međutim, virus se može sakriti u telu u "latentnim rezervoarima", što znači da ako pacijent prekine terapiju, ponovo dolazi do njegovog širenja. Iako elitni kontrolori, takođe imaju ove rezervoare, izgleda da oni ne moraju uzimati lekove da bi ih držali u zalihama, zahvaljujući mutaciji gena CCR5.

Koautor studije, doktor Matijas Lajhterfild kaže da oni prirodno održavaju ono što kod drugih pacijenata radi antivirusna terapija. Naučnici veruju da bi ti nalazi mogli da se upotrebe za razvijanje leka za HIV.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Magazin.novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.