SOK OD OVOG DRVETA ĆE UČINITI DA BUDETE UVEK ZDRAVI, ALI I SREĆNI: Nekoliko magičnih gutljaja vraća iz MRTVIH!
Sok od breze / Ilustracija, Foto: Profimedia

TOPLA PREPORUKA

SOK OD OVOG DRVETA ĆE UČINITI DA BUDETE UVEK ZDRAVI, ALI I SREĆNI: Nekoliko magičnih gutljaja vraća iz MRTVIH!

Ovaj sok je kao lek...

Objavljeno:

Mihail Gordejev je najpoznatiji fizoterapeut Baškir, iz grada Ufe, prestonice ruske republike Baškotorostana koje se nekada nazivala "Velika Hungrija" jer je bila zavičaj Ugara (Mađara).

On organizuje kamp na padinama južnog Urala gde sa dobrovoljcima sakuplja moćni lekovit soka od breze. Čini se da nijedan narod ne poštuje toliko brezu kao Rusi. Ona im služi kao lek i kao jelo i kao ogrev, materijal za pokućstvo.

Baškirski narod kome pripada Gordejev, brezu sakuplja tradicionalno, kao i drugi žitelji Rusije kojoj ovaj turkmenski narod pripada od 16. veka kada su se Baškiri odazvali pozivu Ivana Groznog da se prisajedine Rusiji.

On se zainteresovao za fitoterapiju kada je upoznao Rimu Ahmetovog koji mu je otvorio svet biljaka. Danas je najpoznatiji baškirski fitoterapeut i predsednik esnafske organizacije koja okuplja brojne travare i biljobere, podučava mlade da ih beru i za pristojne sume novca od njih otkupljuje.

Od maja u njegovom kampu spava u šatorima i jede u poljskoj kuhinji dvadesetak biljobera. Sok od breze se dobija samo jednom u godini, na proleće i samo tada se može piti svež.

foto: Profimedia

- Veliko stablo breze - kaže Gordejev - može dati oko tri litra odličnog soka. Mlade breze ne treba dirati.

Neverovatno je zdrav sok od breze. Sveži sok detoksikuje organizam. Ubrzava metabolizam i izbacuje sve nepotrebne stvari. Posebno je pogodan za čišćenje bubrega i jetre jer neutrališe otpad i filtrira ga kroz urinarni trakt.

Efikasan je i za mršavljenje. Sok od breze vole i sportisti. S razlogom. Deluje kao infuzija koja "daje krila". Brezina voda se koristi za umivanje i čišćenje lica koje posle nje bude čisto, bez nepravilnosti, glatko i nežno.

Čisti organizam, ulepšava kožu, leči... Foto: Depozitfoto

Brezin sok je slatkast, bez šećera. Iuzuzetno pogodan za dijabetičare. Gordejev kaže da dijabetičari mogu da se izleče ako redovno čiste organizam sokom od breze.

Mihail Viktorovič Gordejev ne veruje u bolesti. On smatra da je gospod Bog svakome od nas dao neku karakternu osobinu od koje nastaje bolest.

- Dao nam je osobine, a ne samu bolest - kaže on.- Ali, i za svaki karakter postoji trava. Jedna je trava od sumnje, druga je od strepnje, treća za samopouzdanje, četvrta za hrabrost" I tako, koliko osobina - toliko trava. Čovek je rođen za radost. I biljke nam pomažu ne toliko da budemo zdravi već da budemo srećni i radosni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.