ONO ŠTO VAM TREBA ZA SJAJNU KOŽU VEĆ IMATE KOD KUĆE! Rešenje vam je u frižideru! (VIDEO)
Jednostavno rešenje koje vam nikada ne bi palo na pamet, Foto: Profimedia

SAVRŠEN TEN

ONO ŠTO VAM TREBA ZA SJAJNU KOŽU VEĆ IMATE KOD KUĆE! Rešenje vam je u frižideru! (VIDEO)

Pun je vitamina A i C, smanjuje vidljivost pora i oporavlja kožu nakon sunčanja

Objavljeno:

Većina nas, muku muči tokom leta i toplih dana. Ne samo što je mnogo teže prekriti nesavršenosti na koži (jer ko je lud da na ovoliki temperaturama nosi tonu pudera i korektora), već se koža i više masti i podložniji smo promenama (poput tamnijih fleka), pogotovo ako ten spada u red problematičnih.

Određeni preparati mogu pomoći ali se često dešava da previše isušuju kožu, što dovodi do preteranog lučenja sebuma.

Nekada je dobro posegnuti za prirodnim varijantama i pokušati da kožu hidrirate i tretirate manje abrazivnim metodama.

Već smo pisali o dobrim strana leda u službi lepote. Kamilica, žalfija… sve su to odlični izbori po receptima naših baka, koji mogu pomoći da ten izgleda lepše, a koža sjajnije i zategnutije.

Ipak, verovatno vam ne bi palo na pamet, da za ovako nešto iskoristite paradajz.

Paradajz je sjajno rešenje za problematičnu kožu, sklonu bubuljicama i aknama, ali i za one koji imaju tamnije podočnjake.

foto: Profimedia

Oni koji su probali tvrde da ovakav led pomaže da pore budu manje vidljive. Ne samo što zateže kožui i sadrži veliku količinu vitamina A i C, paradajz je odličan pri usporavanju starenja kože, odličan je za izbeljivanje fleka i ožiljaka od akni ali je i fenomenalan izbor za regeneraciju nakon sunčanja, tvrdi se na portalu theindianspot.

Da bi napravili ovo prirodno rešenje za negu lica, potrebni su vam: paradajz, ružina vodica (možete je nabaviti u bilo kojoj drogeriji ili apoteci po pristupačnoj ceni), sok od svežeg limuna (opciono), med, sveža nana.

Priprema:

Operite dobro paradajz (bilo bi dobro da ga ostavite u hladnoj vodi sa kašičicom sode bikarbone kako bi bili sigurni da ste uklonili sve nečistoće i hemijska sredstva kojim su prskani) i isecite ga na kockice. Izmiskujte ga u blenderu i dodajte malo vode (4 – 5 kašika), dodajte ružinu vodicu, 1 kašičicu svežeg soka od limuna, 2 kašičice meda i sve to dobro promešajte.

Sve to sipajte u posudu ili kese za led. Ukoliko koristite posude, dodajte na kraju iscepkane listiće nanem a ukoliko koristite kese, nanu dodajte pre sipanja.

Stavite u zamrzivač preko noći i koristite svakog dana dok ne istrošite. Kockicom leda trebalo bi da nežno trljate i masirate lice svakog dana, kružnim pokretima sve dok se ne istopi. Nakon 5 minuta, dobro isperite lice.

Ne bi trebalo da koristite više od jedne kocke leda dnevno. A nakon što istrošite, napravite pauzu od nekoliko dana pre upotrebe nove ture.

Svakako, dobro je da se u težim, zapaljenskim slučajevima konsultujete sa lekarom. Naravno, ukoliko primetite da vam ovakav led ne odgovara, nemojte ga koristiti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.