SPROVEDEN EKSPERIMENT KOJI MOŽE DOVESTI DO REVOLUCIJE: Gledanje u ovu svetlost pomaže regeneraciji vida
Ne trebate ga dugo koristiti da biste postigli snažne rezultate, Foto: Shutterstock

nauka

SPROVEDEN EKSPERIMENT KOJI MOŽE DOVESTI DO REVOLUCIJE: Gledanje u ovu svetlost pomaže regeneraciji vida

Nauka deluje, rekao je Džeferi, jer svetlost stimuliše zdravlje mitohondrija, koji su poput baterija u našim ćelijama

Objavljeno:

Nekoliko minuta gledanja u duboko crveno svetlo moglo bi dramatično uticati na sprečavanje gubljenja vida kako starimo, pokazalo je novo istraživanje objavljeno ove nedelje u časopisu The Journals of Gerontologi.

Ako se rezultati ponove u budućim studijama i odobre ih američka Uprava za hranu i lekove, svetlost bi mogla da dovede do nove ere u kojoj milioni ljudi imaju pristup lakoj terapiji kod kuće.

Dao bi im novi sloj zaštite od prirodnih procesa starenja koji nam kradu osetljivost na svetlo i sposobnost razlikovanja boja.

"Ne trebate ga dugo koristiti da biste postigli snažne rezultate", rekao je glavni autor Glen Džeferi, profesor neuroznanosti na londonskom Institutu za oftalmologiju Univerziteta College.

Nauka deluje, rekao je Džeferi, jer svetlost stimuliše zdravlje mitohondrija, koji su poput baterija u našim ćelijama. A s obzirom da su mitohondrije umešane u širok spektar bolesti, uvidi poput ovih mogli bi da dovedu do novih lečenja bolesti uključujući Parkinsonovu bolest i dijabetes.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.