BORITE SE SA UMOROM, SUVOM KOŽOM, PROBLEMIMA SA SRCEM: OVO je ono što nedostaje vašem organizmu!
Foto: Promo

POSLUŠAJTE!

BORITE SE SA UMOROM, SUVOM KOŽOM, PROBLEMIMA SA SRCEM: OVO je ono što nedostaje vašem organizmu!

Vitamin D je od presudnog značaja za razvoj koštanog sistema kod dece

Objavljeno:

Omega-3 masne kiseline su posebna skupina unutar nezasićenih masnih kiselina. Pripadaju esencijalnim nutrijentima i kao takve su potrebne za život, a telo ih ne može samo proizvesti. Naziv dolazi od stare nomenklature masnih kiselina. Pre nego što su bili identifikovani kao takvi stručnjaci su ih nazivali “Vitamin F”.

Omega-3 masne kiseline imaju pozitivni učinak na ljudsko zdravlje. Smanjuju nivo triglicerida u krvi, smanjuju krvni pritisak i sprečavaju nastanak krvnih ugrušaka, te poboljšavaju cirkulaciju krvi. Igraju ključnu ulogu u funkciji mozga, normalnom rastu i razvoju, te mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti.

Omega-3 masne kiseline su visoko koncentrisane u mozgu i važne su za kognitivni razvoj i ponašanje. Simptomi nedostatka omega-3 masnih kiselina su umor, slabo pamćenje, suva koža, problemi sa srcem, promene raspoloženja, depresija i slaba cirkulacija. Važna je ravnoteža omega-3 i omega-6 masnih kiselina kako bi se održalo optimalno stanje organizma.

Iako je prva asocijacija na omega-3 masne kiseline očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova, sve je više dokaza koji govore u prilog pozitivnom učinku omega-3 masnih kiselina na misaone sposobnosti. Posebno su zanimljiva istraživanja koja govore o povoljnom učinku omega-3 masnih kiselina na razvoj mozga kod odojčadi i dece.

Visok nivo omega-3 kiselina kao pozitivnog trenda u ishrani postao je planetarno poznat nakon studija u kojima je utvrđeno kako Eskimi uopšte ne oboljevaju od srčanih tegoba, uprkos unosu velikih količina životinjskih masnih namirnica. Tada je uočeno kako oni kroz tradicionalnu ishranu ribama dobijaju velike količine eikozapentaenske kiseline (EPA) i dokozaheksaenske kiseline (DHA).

Naučnici smatraju kako je nivo omega-6 u odnosu na omega-3 kiseline u hrani čoveka nekad bio 1:1. Modernom ishranom unose se te iste kiseline u odnosu 15:1! Stoga su razni naučnici medicinske organizacije preporučili dodatni unos (hranom i dodacima ishrani) omega-3 kiselina uključujući i EPA i DHA.

Naša preporuka - Dr. Viton – Omega 3 (formula obogaćena vitaminima E i D3).

foto: Promo

Dr. Viton – Omega 3 kapsule sadrže polinezasićene Omega 3 esencijalne masne kiseline: eikozapentaensku (EPA) i dokozaheksaensku kiselinu (DHA) koje ljudsko telo ne može sintetizovati. Blagotvoran učinak se postiže dnevnim unosom od 250mg EPA i DHA.

Vitamini E i D3 su liposolubilni vitamini, što znači da se rastvaraju u mastima. Nedostatak ovih vitamina može se javiti zbog nedovoljnog unosa (neadekvatna ishrana), ali i kod oboljenja organa za varenje, jetre i bubrega kada se moraju nadoknaditi odgovarajućim preparatima ─ suplementima.

Vitamin D je od presudnog značaja za razvoj koštanog sistema kod dece, ali i za očuvanje strukture i funkcije lokomotornog sistema odraslih. Deluje preventivno kod osteoporoze jer pomaže kod apsorpcije kalcijuma.

Dr. Viton Omega 3 kapsule naručite OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 ili 064/866 00 55 svakog radnog dana od 9 do 17h, po ceni od samo 660 rsd.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.