DA LI STE ČULI ZA HLEB DIJETU? Zvuči nemoguće, ali možete smršati i do 10 KILOGRAMA! Ovako treba da ga unosite
Važno je da se unose ugljeni hidrati, Foto: Profimedia

korisno da se proba

DA LI STE ČULI ZA HLEB DIJETU? Zvuči nemoguće, ali možete smršati i do 10 KILOGRAMA! Ovako treba da ga unosite

U osnovi dijeta se sastoji od dve etape. Zajedničko kod njih jeste da treba sve vreme da pijete dosta vode, minimum 7 čaša dnevno.

Objavljeno:

Gotovo da ne postoji čovek koji ne voli sveže ispečen hleb. Njegova hipnotizirajuća aroma u kombinaciji sa hrskavom koricom i bogatim zasitnim ukusom peciva koji se topi u ustima, nezamenljiva je.

Za neke od nas koji ne mogu da zamisle život bez testa, "dobri" naučnici u dalekom Izraelu su izmislili hleb dijetu, uz pomoć koje za samo dve nedelje možete da skinete neverovatnih deset kilograma!

Evo šta je potrebno da znate pre nego što vam predstavimo sam režim ishrane:

Naučnici iz Izraela pod rukovodstvom poznate nutrucionistkinje Olge Rez-Kasner kažu da redovan unos složenih ugljenih hidrata, kakvi se nalaze u hlebu, u kombinaciji sa nemasnim sirom i voćem, teraju osećaj gladi i pomažu nam da smršamo.

Takođe, ovaj način ishrane je koristan za dijabetičare, jer eliminiše želju za slatkišima, smanjuje holesterol, krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

U osnovi dijeta se sastoji od dve etape. Zajedničko kod njih jeste da treba sve vreme da pijete dosta vode, minimum 7 čaša dnevno. Dozvoljeno je da se pije kafa i voćni sok, ali u razumnim količinama. Tokom dijete nije loše uzimati i kalcijum i multivitamin.

Prva etapa

Za vreme prve etape ove dijete svakodnevno konzumirajte od 7 do 12 malih komada hleba, bez obzira o kojoj vrsti hleba je reč.

Otprilike norma je pola kriške. Za muškarce broj je od 12 do 16. Hleb možete namazati sitnim sirom ili veoma tankim slojem maslaca. Onima koji jedu meso, dozvoljeno je tanak komad ribe, šunke ili pršute.

Nažalost, slatko je strogo zabranjeno, ali umesto toga može se jesti svakakvo povrće, samo da ne sadrži skrob. Dozvoljena su i tri jaja nedeljno. Svakog dana treba da unesete 200 grama kiselog mleka.

Tri puta nedeljno se jede riba ili meso sa dinstanim povrćem. Međutim, tada smanjite hleb na 4 komada. Svaki dan se jede i po jedna jabuka. Treba da jedete na svaka tri sata. Prva etapa traje nedelju dana.

Druga etapa

Tokom druge nedelje ove dijete hleb može da se zameni kuvanim mahunarkama i šoljom kuvanih makarona. Dozvoljeno je i konzumiranje kuvanih ovsenih pahuljica, heljde, pirinča i kuvanog krompira.

Konzumiranje povrća nije ograničeno. Nastavlja da se uzima po 200 grama kiselog mleka dnevno. Dva puta nedeljno je dozvoljna riba i pileće belo meso. Jedite na 3 ili 4 sata. Ideja ove etape je da sačuvate težinu nakon brzog skidanja kilograma u prvoj etapi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Svet Plus)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.