ISPRAVKA: Zaštitne maske SPREČAVAJU ŠIRENJE VIRUSA AKO IH NOSI OSOBA KOJA JE ZARAŽENA
Moramo nositi zaštitnu opremu, Foto: Profimedia, Printscreen

zaštitna oprema

ISPRAVKA: Zaštitne maske SPREČAVAJU ŠIRENJE VIRUSA AKO IH NOSI OSOBA KOJA JE ZARAŽENA

Inače je vrlo važno nositi zaštitnu opremu i poštovati mere opreza

Objavljeno: 15:08h
  • 75

Pandemija virusa korona stvorila je zdravstvenu krizu značajnih razmera kojoj se ne naslućuje kraj. Naučnici i istraživači se bore da sertifikuju vakcinu koja bi mogla da pomogne u borbi protiv ove bolesti.

Tokom prethodnih meseci vodile su se žustre rasprave o merama prevencije i zaštite stanovništva. U centru pažnje je, između ostalog, bilo i nošenje zaštitnih maski. Mogla su se čuti različita mišljenja o njihovoj delotvornosti ali izgleda da imamo internet pobednika.

Hirurške i platnene maske zaista ne mogu sprečiti ulazak virusa u naše telo - ali mogu sprečiti njegovo širenje ako ih nosi osoba koja je zaražena.

Opis na jednoj kutiji za zaštitne maske zaprepastio je sve. Kako tamo piše: "Ovaj proizvod je zaštitna maska, ovo nije N-95 maska i neće vam pružiti nikakvu zaštitu protiv covid-19 (koronavirusa) niti bilo kojih drugih virusa ili alergena".

U drugom delu opisa stoji da: "Nošenje ovih naušnica ne umanjuje rizik od infekcije ili zaraze. Isključiva je odgovornost korisnika za izbor zaštitne opreme i njeno korišćenje. Ukoliko je kontaminirana, odmah je promenite".

Podsetimo, naušnice se nose da mi ne prenesemo nekome virus a ne da neko taj virus prenese nama. Inače je vrlo važno nositi zaštitnu opremu i poštovati mere opreza. 

Prema poslednjim podacima sa sajta Worldometers, u svetu je zraženo preko 4.9 miliona ljudi, preminulo je 320.326 osoba a njih 1,9 miliona se izlečilo.

Budimo odgovorni jedni prema drugima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media