AKO STE IMALI KORONA VIRUS, postoji 95 odsto šansi da IMATE I OVO! Naučnici saznali ŠOK ISTINU
Istraživanje pokazuje da većina pacijenata koja preleži koronu razvije i antitela, Foto: EPA/ JAKUB KACZMARCZYK, Ilustracija

vrlo bitno saznanje

AKO STE IMALI KORONA VIRUS, postoji 95 odsto šansi da IMATE I OVO! Naučnici saznali ŠOK ISTINU

Sudeći po sprovedenom eksperimentu, ljudsko telo proizvodi dva tipa antitela nakon korona virusa

Objavljeno:

Rezultati istraživanja sa Čungking medicinskog fakulteta donose informaciju da od 285 testiranih pacijenata koji su imali korona virus, 95 odsto njih razvilo je i antitela.

I dalje se postavljaju mnoga pitanja u vezi sa tim, poput koliko je antitela potrebno da budemo sigurni da smo zaštićeni ili koliko dugo traje ta zaštita, ali odgovori na ta pitanja moraće da sačekaju. Za sada, naučnici poručuju da, ukoliko ste imali virus, velika je šansa da ste razveli i antitela, koja pomažu da se prepozna infekcija koju smo već imali i često je u potpunosti neutrališu pre nego što razvijemo simptome.

Sudeći po sprovedenom eksperimentu, ljudsko telo proizvodi dva tipa antitela nakon korona virusa: imunoglobulin M (IgM) i imunoglobulin G (IgG). Prvi se proizvodi u početku infekcije i proizvode kratke talase zaštite, a onda se proizvodi IgG - istraživanje je pokazalo da su svi pacijenti razvili IgG antitela, kojima treba duže da se razviju ali nude dugoročnu zaštitu.

Naučnici nastavljaju sa daljim istraživanjima kako bi saznali koliko dugo traje imunitet koji stvaraju ova antitela.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.