SLUČAJ OVIH BLIZNAKINJA OTKRIO VELIKU ISTINU O KORONI: Ovaj faktor najviše utiče na to kakve simptome razvijate!
Kejti i Ema Dejvis, Foto: Facebook printscreen

sve je u genima

SLUČAJ OVIH BLIZNAKINJA OTKRIO VELIKU ISTINU O KORONI: Ovaj faktor najviše utiče na to kakve simptome razvijate!

Genetski sklop svakog čoveka različito utiče na receptore preko kojih se korona virus vezuje za molekule naših ćelija

Objavljeno:

Većina naučnika uverena je da geni igraju ključnu ulogu u stvaranju odgovora u ljudskom organizmu na infekciju korona virusom, piše londonski Gardijan.

Genetski sklop svakog čoveka različito utiče na receptore preko kojih se korona virus vezuje za molekule naših ćelija.

U studiji koju je vodio profesor Tim Spektor sa londonskog Kraljevskog koledžža, navodi se da na simptome kod obolelih od kovida-19, po svemu sudeći, do 50 odsto utiču geni.

Pored gena, na simptome utiču i opšte zdravstveno stanje zaražene osobe, otpornost na infekciju korona virusom i opšti imuno odgovor u trenutku infekcije.

Profesor Spektor upozorava da je potrebno izvršiti dodatna istraživanja kako bi se u potpunosti shvatilo koji su geni najvažniji i na koji način reaguju na infekciju korona virusom.

Na značaj gena ukazala je smrt od korona virusa dve sestre bliznakinje koje su prošlog meseca preminule u bolnici u Soutemptonu.

Dve sestre bliznakinje, žživele su zajedno i obe su bile u lošem zdravstvenom stanju pre infekcije, istovremeno su obolele od kovida-19 i nedugo potom obe preminule od infekcije.

- Ove i druge smrti blizanaca od kovida-19 s jedne strane upućuju na zaključak da odgovor ležži u genima, ali s druge strane moramo biti oprezni jer blizanci nisu lošijeg zdravstvenog stanja od običnih ljudi, ne umiru često u gotovo istom trenutku. Ali kada se desi, mediji to pretvore u senzacionalnu vest i time proizvedu distoriziju u javnoj percepciji - upozorio je profesor Markus Manafo sa Univerziteta u Bristolu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.