JEZIVI PODACI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA: Korona promenila funkciju mozga OVOJ GRUPI LJUDI!
ilustracija, Foto: EPA/LAURENT GILLIERON, Ilustracija

otkrivamo

JEZIVI PODACI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA: Korona promenila funkciju mozga OVOJ GRUPI LJUDI!

Simptome mogu biti najava da će pacijent razviti teške oblike bolesti

Objavljeno:

Simptomi korona virusa pružaju stalni uvid u to kako patogen SARS-CoV-2 utiče na ljudski organizam, sve češće se ističu simptomi koji se tiču mozga, a tu je i jedan znak pomoću kojeg možete posumnjati na virus dok hodate.

Kako navode britanski stručnjaci, glavni simptomi o kojima treba da vodimo računa su i dalje kašalj i visoka temperatura. Takođe, još važi da većina populacije može imati blage simptome, a često i asimptomatske koji neće zahtevati hospitalizaciju.

Međutim, brojne studije ističu nove simptome u raznim delovima tela koje nikada ne biste povezali sa ovom respiratornom infekcijom. Stoga, kod određenog broja ljudi kod kojeg su se potom javili teški oblici bolesti ispostavilo se da je bolest uticala na funkcije mozga, pokazalo je istraživanje objavljeno u naučnom časopisu JAMA.

Studija sprovedena u Vuhanu otkrila je da korona virus šteti mozgu i nervnom sistemu kod čak polovine teže obolelih pacijenata. Ti simptomi se javljaju u obliku glavobolje, spoticanja, nerazgovetnog govora, nervnih bolova i napada.

Štaviše, poseban akcenat je stavljen na ove simptome koji mogu biti najava da će pacijent razviti teške oblike Covid-19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.