Da li je zdravo ili štetno zurenje u sunce? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

Solarna joga

Da li je zdravo ili štetno zurenje u sunce? (FOTO) (GIF)

Uprkos tome što svi tvrde da je ova metoda zdrava budite na oprezu i pažljivo se odnosite prema njoj
Objavljeno:

Svi su bar jednom čuli za metodu koja s vremena na vreme postane strahovito popularna pa padne u zaborav potisnuta drugim sličnim metodama, reč je o zurenju u Sunce, Solarnoj jogi ili Helioterapiji. Možeš ti to! 8 zlatnih pravila za dobar život (FOTO) Uprkos tome što svi tvrde da je zdrava budite na oprezu i pažljivo se odnosite prema njoj, kao što biste prema bilo kojoj drugoj metodi drastičnoj za vaš organizam.

foto: giphy
Već je više puta diskutovano na temu da li je helioterapija štetna ili ima zaista pozitivan efekat na čoveka. Priče su dosta oprečne, a mišljenja onih koji su za i protiv su izuzetno glasna. Nikada se ranije nije toliko diskutovalo o nekoj drugoj metodi koja bi trebalo da koristi zdravlju.
foto: Profimedia
Ova metoda lečenja još uvek nije naučno dokazana niti ispitana, pa se nikako ne preporučuje za praktikovanje. Na prvom mestu zbog mogućeg štetnog uticaja suncevih zraka na oči, a eventualno i na nešto drugo.
foto: giphy
Solarna joga odnosno sungazing (sangejzing) je tehnika punjenja tela sunčevom svetlošću i toplotom, a zavladala je čitavim svetom zahvaljujući Hira Ratan Maneku, i pokazala se, kako pojedinci kažu, kao pun pogodak za celokupno zdravlje organizma.
foto: Profimedia

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.