OVAKO ZVUČI KAŠALJ OSOBE KOJA IMA KORONAVIRUS: Dobro poslušajte! (VIDEO)
Kakav vam je kašalj?, Foto: Profimedia

PREPOZNAJTE SAMI

OVAKO ZVUČI KAŠALJ OSOBE KOJA IMA KORONAVIRUS: Dobro poslušajte! (VIDEO)

Britanski Radio 2 podelio je audiozapis u kojem možete čuti kako zapravo zvuči suvi kašalj, koji se povezuje s koronom, piše Mirror

Objavljeno:

Korona virus ima dva ključna simptoma - kašalj i temperaturu, ali kako je izbio usred sezone zimske prehlade i gripa, može biti teško da primetite da imate COVID-19.

Britanski Radio 2 podelio je audiozapis u kojem možete čuti kako zapravo zvuči suvi kašalj, koji se povezuje s koronom, piše Mirror.

POSLUŠAJTE SNIMAK:

- BBC-jeva Laura Foster zabeležila je zaista koristan opis dva glavna simptoma korona virusa - rekao je radijski voditelj Džeremi Vajn pre nego je u eter pustio snimak na kojem možemo da čujemo suvi kašalj.

Laura Foster je tada i objasnila o kakvom kašlju se radi.

- Kada kašljete, a ne iskašljavate nikakvu sluz, radi se o suvom kašlju. U slučaju korona virusa ne pričamo o takvom kašlju koji se pojavi s vremena na vreme, nego govorimo o konstantnom kašlju za koji nema nikakvog drugog razloga poput pušenja ili pročišćavanja grla - rekla je.

Dodala je i da u slučaju temperature od 37.8 °C ili više treba posumnjati na korona virus.

- Ako imate bilo koji od ta dva simptoma, vi i svi s kojima živite trebate ostati kod kuće barem dve nedelje, a ako se simptomi pogoršaju i nikako ne prestaju, trebate kontaktirati lekarske službe koje se bave pandemijom korone - zaključila je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.