A to znači četiri ili više puta nedeljno jer tada postoji veći rizik od visokog krvnog pritiska, poručuju.
Čips sadrži daleko više masti zbog procesa prženja te povećava rizik i za druge zdravstvene probleme, a stručnjaci s Harvarda poručuju da česta konzumacija krompira, gotovo svakodnevna, bez obzira na koji ga način pripremili predstavlja opasnost od povišenog krvnog pritiska. foto: Giphy
Krompir ima visoki glihemijski indeks, ugljeni hidrati se brzo u telu pretvaraju u šećere, a to može uzrokovati i probleme s povišenim nivoom šećera u krvi, tvrde istraživači.
Hoćete da se budite bez mamurluka? Konačno su smislili lek za to! (GIF) (VIDEO)Istraživanje sprovedeno na Harvardu obuhvatilo je 187 hiljada muškaraca i žena, a trajalo je 20 godina. Rezultati, objavljeni u British Medical Journalu, pokazali su da će žene biti pod većim rizikom ako često jedu krompire, nego muškarci.
foto: Giphy
Ako se jedan obrok krompira zameni s nekim drugim povrćem koje ne sadrži skrob, rizik od povećanog krvnog pritiska pašće za 7 posto.