Da li su posle brijanja dlačice jače i tamnije? Ovo pitanje muči sve žene (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Profimedia

sve za lepotu

Da li su posle brijanja dlačice jače i tamnije? Ovo pitanje muči sve žene (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Kada god naučnici ovo stave na probu, uvide da ponovni rast dlake nema nikakve veze sa brijanjem
Objavljeno: 22:50h

Šta se zaista dešava kada se brijete? Majke su uvek govorile da brijanje neželjenih dlačica čini da ponovo rastu deblje i tamnije, ali da li je to stvarno istina? Kada god naučnici ovo stave na probu, uvide da ponovni rast dlake nema nikakve veze sa brijanjem ili bilo kojoj drugom vrstom uklanjanja dlaka. Zašto onda ovaj mit i dalje postoji? Pa, sve se svodi na oblik naše kose - ova keratinska proteinska vlakna na celom telu sužavaju se na krajevima.

foto: Profimedia
Brada od brijanja stvara tupe krajeve koji su grublji na dodir, ali kako dlaka raste, na kraju se opet sužava To je razlog zašto je obrijana brada od pre dva dana grublja od one koja je stara dve nedelje.
foto: Giphy
Dermatolog Ejmi MekMajkl kaže: - Žene briju noge stalno. Izgledale bi kao gorile da dlaka raste deblja i tamnija. Takođe ne bismo morale stalno da se šišamo ako bi kosa bila deblja.
foto: Profimedia
Mnogi ljudi praktikuju vrele tuševe, vosak i slično u nadi da će dlaka izrasti tanja, ali nisu ni svesni koliko su u zabludi. Lekar Majkl Vag kaže Depilacija iščupa dlake iz korena, što znači da će potrajati malo duže dok se ne regeneriše

funkcija, izgled i ponašanje vaše kose odražava opšte zdravlje i genetiku Fokuzz

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.