OVA BILJKA JE DREVNI LEK ZA DISAJNE PUTEVE: Drastično smanjuje trajanje PREHLADE, a koristili su je INDIJANCI
Ako je redovno koristite bićete zdraviji, Foto: Profimedia

lekovito bilje

OVA BILJKA JE DREVNI LEK ZA DISAJNE PUTEVE: Drastično smanjuje trajanje PREHLADE, a koristili su je INDIJANCI

Takođe pokazuje i antivirusno delovanje kod infekcija disajnih puteva.

Objavljeno:

Ehinacea se koristi kod prehlade, gripa, infekcije disajnih puteva, infekcija mokraćnih kanala, herpesa, te kao dodatna terapija kod drugih gljivičnih i virusnih infekcija.

Ehinacea se koristila tradicionalno u Indijskoj medicini, a njenu reputaciju imunostimulansa su potvrdile mnoge naučne studije.

Indijanci su koristili ehinaceju za lečenje i prevenciju upala disajnih puteva stotinama godina pre dolaska evropskih doseljenika. Početkom 19. veka prihvatili su je i belci i preselili je u Evropu. Njena popularnost je u Evropi narasla otkako su sredinom devedesetih u Nemačkoj sprovedena istraživanja koja su dokazala njenu delotvornost.

Ehinacea je jedna od retkih biljaka s nizom kliničkih studija koje dokazuju i opravdavaju njenu primenu kao imunostimulansa, a takođe pokazuje i antivirusno delovanje kod infekcija disajnih puteva.

Delovanje ehinaceje kod prehlade

Nekoliko kliničkih ispitivanja pokazala su da se kod ljudi koji započnu s upotrebom ehinacee u trenutku pojave prvih simptoma prehlade ili gripa smanjuje težina prehlade kao i njeni simptomi. Studija sprovedena na 95 osoba s prvim simptomima prehlade i gripa pokazala je da se ona grupa koja je pila nekoliko šoljica čaja ehinacee svaki dan tokom pet dana, osećala bolje nego grupa koja je pila čaj bez ehinacee.

Pregled 14 kliničkih ispitivanja otkrio je da ehinacea smanjuje izglede za oboljevanje od prehlade za 58 posto, a trajanje prehlade za jedan do četiri dana. Za ovakav je učinak važno odabrati visokokvalitetan preparat ehinacee.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Azra.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.