HALUCINACIJE SU MI GOVORILE DA UDAVIM ĆERKU: Žena je nakon POROĐAJA doživela HOROR - ovo stanje uopšte nije retko
Rene je danas dobro, Foto: Facebook printscreen

postporođajna depresija

HALUCINACIJE SU MI GOVORILE DA UDAVIM ĆERKU: Žena je nakon POROĐAJA doživela HOROR - ovo stanje uopšte nije retko

Rene je o svom iskustvu nedavno napisala i knjigu, kako bi ohrabrila druge mame koje se možda bore sa sličnim stanjem nakon porođaja

Objavljeno:

Rene Barnsli (27), frizerka iz Kirknjutona u Škotskoj, pre dve godine veselila se što će po prvi put postati mama.

No od početka joj majčinstvo nije bilo jednostavno jer je u julu 2019. godine svoju ćerkicu Grejs rađala neverovatnih pet dana. Nakon traumatičnog porođaja, Rene je počela da halucinira i sebe je uverila da je pedofilka, a onda i da je - ubila svoje dete, sada šestomesečnu Grejs.

Misleći kako joj se ne može verovati da će malena s njom biti sigurna, Rene ju je poverila dadilji i svojoj mami i vratila se na posao samo sedam dana nakon porođaja.

No halucinacije su se nastavile i bile su sve gore, a rezultirale su time što se mlada mama, osećajući kako ni s kim ne može razgovarati, pokušala ubiti.

Srećom, policija ju je na vreme pronašla, nakon što ih je zvala njena zabrinuta porodica. Sedam dana kasnije, svi su zajedno odlučili da bi za nju bilo najbolje da je na neko vreme hospitalizuju.

Smestili su je u bolnicu za majke i decu St John's u Haudenu, gde je i Grejs mogla biti s njom. Šest nedelja kasnije mama i ćerka su otpuštene, a Rene je o svom iskustvu nedavno napisala i knjigu, kako bi ohrabrila druge mame koje se možda bore sa sličnim stanjem nakon porođaja.

- Imala sam čudne vizije koje su se brzo pretvorile u prave halucinacije - ispričala je Rene koja kaže da je u takva stanja upadala svaki put kad bi zatvorila oči.

Vizije su bile poput snova, a u njima je uglavnom pokušavala utopiti Grejs.

- Znala sam da to nije stvarno, ali je delovalo jako realno. Osećala sam se kao čudovište. Čak sam počela verovati da sam pedofilka pa nisam mogla podnijeti biti uz nju, pogotovo ne sama - ispričala je Renee za Daily Mail.

Kaže i da se sad oseća bolje nego ikad i da je uzbuđena što će je život s njenom 'bebom iz snova' vratiti na pravi put.

- Teško je uopšte i razmišljati o tome kako sam se osećala dok sam bila bolesna. Znala sam da se um igra sa mnom, ali nisam imala pojma kako to zaustaviti - kaže ova mama.

Renee je pre rođenja Grejs imala svoj frizerski salon, a onda je u novembru 2018. neplanirano zatrudnela. Budući da je s partnerom bila samo tri meseca, par je razgovarao i o prekidu trudnoće, ali su odlučili ipak zadržati dete.

- Bilo nam je stresno jer nismo planirali trudnoću i bili smo jako kratko zajedno - rekla je Rene kojoj je onda usledilo devet izazovnih meseci teške trudnoće u kojoj su joj mučnine trajale po cele dane.

Čim je Grejs rođena 13. julaprošle godine, Rene je, kaže, shvatila da 'ne oseća onaj nalet ljubavi' koji je očekivala doživeti kad postane mama.

- U početku sam se nadala da je to zbog lekova koje su mi davali za bol i da će me emocije odjednom preplaviti, ali nisu - priznala je Rene koja kaže da se zbog toga osećala kao loša mama.

Dijagnostikovana joj je postporođajna depresija, ali ona je, kaže, bila odlučna da se izleči i bude dobra mama. Nakon izlaska iz bolnice prekinula je s partnerom i uselila se kod roditelja.

- Život je trenutno sjajan, a Grejs je nešto najbolje što mi se dogodilo - kaže ova majka i priznaje da bi volela da se i pre nekome poverila.

- Molim sve mame koje prolaze kroz slično stanje da potraže pomoć ili razgovaraju s porodicom i prijateljima, zaista je važno razgovarati o tome kako se osećate. Nemate se čega sramiti - poručila je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.