POGLEDAJTE U NOKTE I VIDITE DA LI IMATE OVU CRTU: Ako je primetite, posetite doktora, UPUĆUJE NA OZBILJNU BOLEST
Nisam želela da je uplašim, ali rekla sam joj da mora hitno otići doktoru, Foto: Printscreen

dijagnostika

POGLEDAJTE U NOKTE I VIDITE DA LI IMATE OVU CRTU: Ako je primetite, posetite doktora, UPUĆUJE NA OZBILJNU BOLEST

ane dijagnoze mogu napraviti veliku razliku

Objavljeno: 01.02.2020. 19:35h
  • 1

Manikirka Džinn Skiner na svom Fejsbuk profilu objavila je sliku nokta klijentkinje koji je jasno ukazivao da ima problema sa zdravljem.

Džin je odmah shvatila da je ozbiljno ali nije htela da je plaši. S dozvolom klijentkinje, objavila je ovaj status kako bi informisala i upozorila sve ostale da znaju, ukoliko im se pojavi takav znak, da moraju hitno otići kod doktorua i tražiti pregled za karcinom.

Ovo je njen status:

"Pre par nedeljaa došla mi je klijentkinja na manikir s tamnom crtom na noktu. Čim je sela rekla je da joj treba lak koji je dovoljno taman da to prekrije. Pre mene išla je u više različitih salona za uređenje noktiju gde su joj "dijagnostikovali" tu liniju na različite načine, ali nijedan nije bio tačan. Neki su joj rekli da je reč o manjku kalcija, neki da je nasledno, a neki da je jednostavno reč o krvnom ugrušku.

foto: Printscreen

To je melanom!!! Nisam želela da je uplašim, ali rekla sam joj da mora hitno otići doktoru. Nazvala me danas da mi kaže da je reč o vrlo agresivnom obliku melanoma koji se proširio na limfne čvorove. Njene prognoze nisu dobre. Molim vas obratite pažnjuna promene na svojim noktima. Čudne promene vrlo često nisu ništa zbog čega bi se trebali brinuti. Ali ponekad mogu biti znak vrlo ozbiljnih bolesti. Pratite šta se događa u donjem delu vaših noktiju - i na nogama i na rukama, pogotovo kod starijih i svojih bližnjih koji fizički nisu u mogućnosti da primete te promene. Rane dijagnoze mogu napraviti veliku razliku!!!"

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media