UZIMALA JE RIBLJE ULJE SVAKOG DANA: Kad je suprug ugledao, NIJE VEROVAO KAKO IZGLEDA (FOTO)
Istraživanja pokazuju da polinezasićene masti mogu povećati veličinu grudi, Foto: Profimedia

strašna transformacija

UZIMALA JE RIBLJE ULJE SVAKOG DANA: Kad je suprug ugledao, NIJE VEROVAO KAKO IZGLEDA (FOTO)

Riblje ulje od mesa i mišića ribe puno je korisnije. Najbolje je da se koriste ribe poput lososa

Objavljeno:

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, oko 1/3 svih smrti povezano je s kardiovaskularnim bolestima. Međutim, većina stanovnika Rusije nikada nije čula za srčane probleme.Tajna je u proizvodu za koji je svako čuo - riblje ulje.

Riblje ulje sadrži nezamenjive masne kiseline kao što su omega-3 i omega-6 koji pomažu u održavanju zdravlja srca i krvnih sudova.

U nastavku saznajte na koje sve načine možete koristiti ovo čudesno ulje.

1. SMANJIĆE SE RIZIK OD SRČANIH BOLESTI

Popis zdravih svojstava ribljeg ulja uvek počinje svojim pozitivnim učinkom na nivo holesterola u telu - količini "štetnih" holesterola. Masne omega-3 i omega-6 kiseline koje sadrže riblje ulje smanjuju rizik od srčanih bolesti, jer nivo triglicerida pada, pojava plaka na unutrašnjosti arterija raspršuje, a krvni pritisak se smanjuje.

2. BRŽE ĆETE MISLITI

Omega-3 sadrži DHA ili dokozaheksensku kiselinu koja čuva stanične membrane zdravima i jača veze nervnih stanica. Ovi razlozi omogućuju nam da koristimo riblje ulje kao način za sprečavanje Alchajmerove bolesti.

Brojne studije takođe su pokazale da riblje ulje stimuliše funkciju mozga i poboljšava vreme reakcije, veće funkcije mozga i brzinu donošenja odluka.

3. POBOLJŠAĆE SE IMUNOLOŠKI SISTEM

U mnogim zemljama, polinezasićene kiseline se dodaju u redovnu ishranu poput maslaca ili margarina. Naime, ovo je dodatni izvor omega-3 sadržan u ribljem ulju, i podstiče proizvodnju prostaglandina. Oni čine imuni sistem jačim i pomažu telu da pobedi infekciju.

4. IZDRŽLJIVOST ĆE SE POBOLJŠATI

Masne kiseline, omega-3 i riblje ulje zaista pomažu telu.

Nakon uzimanja ovih hranjivih tvari, telo počinje koristiti masnoću tokom dugotrajnih vežbi čime se štedi glikogen za teže vežbe. To povećava izdržljivost sportiste.

5. BRŽE ĆETE POVRATITI ENERGIJU NAKON VEŽBANJA

Tokom studija gde su učesnici morali proceniti učinak uzimanja omega-3 kiselina, tvrdili su da je broj upalnih procesa i intenzitet bolova u mišićima nakon vežbanja smanjen.

Eksperimenti na mišićima pokazali su da su polinezasićene masne kiseline sposobne zaštititi nervne stanice od povreda i sprečiti njihovu smrt.

6. LAKŠE ĆETE SE BORITI SA STRESOM

Polinezasićene kiseline mogu povećati proizvodnju serotonina, hormona odgovornog za dobro raspoloženje. Dakle, lakše ćete se nositi sa stresom. U nekim slučajevima, riblje ulje je čak propisano deci s poremećajem hiperaktivnosti i deficitom pažnje.

Prema podacima iz istraživačke studije, riblje ulje može čak imati pozitivan uticaj na osobe s šizofrenijom i drugim mentalnim bolestima.

7. VID ĆE VAM SE POPRAVITI

Naučnici smatraju kako uzimanje ribljeg ulja može popraviti vid.

8. DODATNI IZVOR VITAMINA I MINERALA

Riblje ulje sadrži i ceo niz minerala i vitamina. Vitamini mogu varirati zavisno o vrsti ribe i mnogim drugim faktorima, pa se riblje ulje ne može uzimati kao multi-vitamin.

Međutim, riblje ulje kao dodatni izvor vitamina A i D može vam pomoći da se rešite krhke kose i apsorbuju kalcijum i fosfor.

9. KOŽA ĆE VAM BITI ZDRAVIJA

Riblje ulje ima pozitivan uticaj na kožu jer omega-3 kiseline mogu pohraniti kolagen - elastični temelj naše kože koji sprečava pojavu bora. Dob i konstantan stres smanjuju količinu kolagena koji suši kožu.

10. GRUDI ĆE VAM SE POVEĆATI

Istraživanja pokazuju da polinezasićene masti mogu povećati veličinu grudi. Možete jesti maslinovo ulje, tofu ili morsku travu ili jednostavno uzimati ulje jetre bakalara. Ovo je prirodan način da grudi rastu.

KOJE ULJE DA IZABERETE?

Prva stvar koju trebate uzeti u obzir pri odabiru ribljeg ulja je ono od čega je napravljeno.

Najčešće, riblje ulje je napravljeno od bakalara jetre - to je najjednostavniji i najjeftiniji način. Ali definitivno nije najbolji. Jetra ima puno toksina i štetnih metabolita.

Riblje ulje od mesa i mišića ribe puno je korisnije. Najbolje je da se koriste ribe poput lososa.

Da biste dobili učinak i ne naškodili telu, morate znati kako pravilno uzimati riblje ulje. Morate pročitati o mogućim komplikacijama i javiti se doktoru pre uzimanja.

Nemojte uzimati riblje ulje ako ste alergični na ribu, ili ako imate bolest štitnjače, jetre, mokraćne ili probavne probleme. Takođe, nemojte ga uzimati tokom trudnoće ili dojenja.

BONUS VIDEO:

SVESKA SA TARIFAMA, NOVČANICE, 176 TELEFONA I DROGA U STANOVIMA! MUP otkrio detalje hapšenja SEKS MAFIJE! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.