Budi prase i jedi šta god hoćeš, jer danas je svetski No Diet Day! (GIF)

ZA ONE KOJI VOLE HRANU

Budi prase i jedi šta god hoćeš, jer danas je svetski No Diet Day! (GIF)

Ponekad biste hteli da malo odmorite od stalnih dijeta, ali ste uporni u pokušaju da smršate. Ovo je savršen izgovor za vas da bar jedan dan ne morate da pazite šte jedete
Objavljeno:

Za vas koji ste na strogoj dijeti, i koji ni ne možete pomirisati većinu hrane jer znate da joj ne možete odoleti. Za vas koji ste uporni, i koji imate određene navike u ishrani. Vi koji s vremena na vreme poželite nešto masno, slanom nezdravo ili slatko, ali se suzdržavate. Danas je vaš dan. Čuvajte se modernih dijeta: 7 stvari koje vam se događaju kad jedete samo proteine! (FOTO) Danas je Internacionalni dan bez dijeta International No Diet Day (INDD), godišnja proslabva prihvatanja sopstvenog tela onakvog kakvo jeste, prihvatanje masti i različitih oblika tela. Ovaj dan je posvećen promovisanju zdravog života sa fokusom na zdravlje i gojaznost, i podizanju svesti o štetnim zdravstvenim efektima dijete i malim verovatnoćama uspeha. Institut za medicinu kaže da svi oni koji dijetama izgube 10 procenata telesne mase počnu ponovo da se goje i u roku od godinu dana se ugoje za oko dve trećine skinute kilaža, a u roku od 5 godina imaju istu masu kao i pre dijete.

Prvi međunarodni No Diet Day je proslavljen u Engleskoj 1992. godine. Nakon toga su feminističke i slične grupe počele da ga slave širom sveta, posebno u SAD-u, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Indiji, Izraelu, Danskoj i Brazilu. Od 1998. godine sa Internacionalnim danom prihvatanja International Size Acceptance Association (ISAA), i Nacionalnom organizacijom žena National Organisation for Women (NOW), No Diet Day promoviše prihvatanje samog sebe onakvog kakav jesi sa akcentom na zdravlje čoveka, i kritikuju predtave o modi, lepoti i industriji hrane prikazujući fotografije žena različitih oblika tela, veličina i kilaža umesto klasičnih premršavih manekenki. No Diet Day je osmislila Meri Evans jang 1992. godine osnivač britanske grupe Diet Breakers, nakon sopstvenih iskustava sa anoreksijom, jer je želela da ljudi prihvate i da počnu da poštuju sebe. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.