OVO ĆE VAS ODUŠEVITI! Posno jelo na vodi po receptu oca Gavrila!
Post, ilustracija, Foto: Aleksandar Stojanović

SAVRŠENSTVO

OVO ĆE VAS ODUŠEVITI! Posno jelo na vodi po receptu oca Gavrila!

Kako bi vam post prošao u miru, nudimo vam recept po oca Gavrlila....

Objavljeno:

Božićni post je krenuo i iako je veoma važno šta stavljate usta tako je važno i šta vam iz usta izlazi. Kako bi vam post prošao u miru, nudimo vam recept po oca Gavrlila.

Sastojci:

350 g bukovača

4 krompira

4 šargarepe

3 sveže paprike

sveže mleveni paradajz (ili paradajz-pire)

so

začini po želji

Priprema:

1. Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na kocke.

2. Sve sastojke poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Staviti začine po ukusu.

3. Pomešati sveže mleveni paradajz (paradajz-pelat (pire) ili što gušći gusti sok od paradajza) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu.

4. Peći u rerni dok voda ne ispari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.