TEK ŠTO JE RODILA BLIZNAKINJE, PRIMETILA JE NEŠTO ČUDNO NA SVOM TELU: Umrla je dve nedelje nakon dijagnoze!
Keli je doživela tužnu sudbinu, Foto: Facebook / Rachel Orbanski

podmukla bolest

TEK ŠTO JE RODILA BLIZNAKINJE, PRIMETILA JE NEŠTO ČUDNO NA SVOM TELU: Umrla je dve nedelje nakon dijagnoze!

Činilo se da im je život sasvim u redu. Međutim, nakon rođenja bliznakinja, Keli je bilo jako teško

Objavljeno:

Bližila im se četvrta godišnjica braka, a Kanađani Keli Ovčer i njen muž Dvejn nakon prvorođenog sina, dobili su i bliznakinje Leu i Loren.

Činilo se da im je život sasvim u redu. Međutim, nakon rođenja bliznakinja, Keli je bilo jako teško.

Proživljavala je postporođajnu depresiju, boleo ju je stomak, bila je ekstremno umorna i teško je zadovoljavala sve potrebe svoje porodicr. Prepisivala je to babinama i verovala da će sve proći, samo da se oporavi od porođaja.

Dve nedelje nakon rođenja ćerki primetila je kvržicu na grudima. U početku je mislila da je začepljena mlečna žlezda. Budući da je medicinska sestra, znala je da treba masirati dojku tokom dojenja i koristiti tople obloge kako bi sprečila mastitis. Očekivala je da bi taj deo mogao da se upali, međutim to se nije dogodilo. Nije osećala ni bol u tom delu.

Svi su je uveravali da je sve u redu, no ona je osećala da nije.

Otišla je lekaru zbog začepljenog mlečnog kanalića, no ubrzo je Lea završila u bolnici zbog respiratorne infekcije pa se nije odmah mogla posvetiti sebi.

Keli je konačno dobila nalaze 15. maja 2017. Imala je invazivni rak dojke u IV stadijumu koji se proširio na njene limfne čvorove i metastazirao u jetri.

Pisala je o svojoj dijagnozi na blogu kako bi se suočila s vlastitim emocijama.

- Bez obzira na dijagnozu, sve o čemu mogu misliti su moja deca. Moja deca ne zaslužuju ovo, nije fer - pisala je.

- Samo se nadam da ću biti deo mnogih uspomena s mojom decom i da ćemo moj muž i ja ostariti zajedno kako smo oduvek i sanjali - napisala je Keli.

Samo nedelju dana nakon dijagnoze, Keli je preminula, 22. maja 2017.

- Ovo je zastrašujuće kako je rak brzo prošao kroz njeno telo. Rak je okrutan i nepravedan. Keli je imala samo 30 godina, bila je zdravstvena radnica i dojila svoje ćerke kada je saznala dijagnozu. Rak dojke ne bira. Možete biti mladi, stari, muško, žensko, ali budite svesni promena u svojim grudima. Mi nismo nikad mislili da se to može dogoditi našoj porodici - napisala je Kelina sestra Rejčel Orbanski na svom Fejsbuku

- Blokirani mlečni kanali u pravilu bole i uvećavaju se zavisno o tome kada je žena poslednji put dojila. Ako kvržica u dojci ne boli, ne povećava se niti se smanjuje, to je razlog za zabrinutost ako ste dojilja - ispričala je dr. Mej Lin Kvan, direktorka programa za zdravlje dojki u Kalgariju.

Često žene dok doje i u trudnoći teško primećuju znakove raka dojke. Prirodne promene u dojkama i u ostatku tela navode žene da misle da je sve u redu i da je to deo prirodnog procesa. No uvek je bolje savetovati se s lekarom, ako imate bilo kakvih pitanja ili strahova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.